Praktische lestips

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO, Leerkrachten
Tijdsinvestering
Naar eigen invulling
Genre
Muziek
Kosten
Gratis
AANBIEDER

Door samen muziek te maken zorg je voor een leuke activiteit tussen de lessen door, een gezellige sfeer in de klas en het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen!

Wil je aan de slag met muziekonderwijs? Doe dan een van onze muzikale energizers voor de bovenbouw met Ilse DeLange of voor groep 3 en 4 met Roel van Velzen en Buddy Vedder en geef je klas een energieboost! Bekijk ook het aanbod aan digitale muziekmethoden of laagdrempelige hulpmiddelen voor zingen in de klas óf thuis.

Bekijk hier muzikale energyzers, digitaal lesmateriaal en praktische tips (ook voor thuis!)

Méér muziek in de klas
Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk.

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Samen met onder andere onze partners, ambassadeurs en sponsoren werken we aan het behalen van deze ambitie.