Tonnie en Kee in Keutelree

Doelgroep
Groep 3, Groep 4
Tijdsinvestering
zie website Erfgoed Brabant
Genre
Cultureel erfgoed
Kosten
€ 50 Exclusief verzend- en administratiekosten / gratis te leen bij Plaza Cultura
AANBIEDER

Erfgoed Brabant

Waterstraat 16
5211 JD 's-Hertogenbosch
T: 073 - 615 62 62
info@erfgoedbrabant.nl
www.erfgoedbrabant.nl

Opa Tonnie woont al jaren in een wolkenkrabber in New York. Vijftig jaar geleden is opa Tonnie naar New York verhuisd. Daarvoor woonde hij in een klein (fictief) dorp in Noord-Brabant: Keutelree. Zo'n klein dorp is toch wel heel anders dan zo'n grote stad. Zijn zus Kee woont nog steeds in Keutelree. Ze woont in de boerderij waar ze in de jaren 50 van de vorige eeuw samen zijn opgegroeid. Wat mist Tonnie haar erg! Hij besluit haar op te gaan zoeken. Zou er veel veranderd zijn in het dorp?

Tonnie en Kee in Keutelree! is een erfgoedproject dat speciaal is ontwikkeld door Erfgoed Brabant voor groep 3 van het basisonderwijs. Via animaties maken de leerlingen kennis met Tonnie en Kee en verdiepen zij zich in de volgende vragen: Wat is het verschil tussen een stad en een dorp? Wat voor soorten huizen zijn er allemaal? En wat is er allemaal veranderd in Keutelree sinds opa Tonnie vijftig jaar geleden verhuisde? De leerlingen leren over de verschillen en overeenkomsten tussen vroeger en nu.

Als opa Tonnie besluit terug te keren naar Keutelree om zijn zus Kee te bezoeken is dit reden voor een groot feest. De leerlingen organiseren voor opa Tonnie én voor hun eigen opa’s een ouderwets feest. Op deze manier zal Tonnie zich wel thuis voelen.