Workshop zingen

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Muziek
Kosten
4 lessen van 30 minuten
AANBIEDER
Medez

Médèz

W: www.medez.nl
E: info@medez.nl
 

Muziekschool Médèz biedt enkele kortlopende muziekprojecten aan voor verschillende groepen op de scholen in Sint-Michielsgestel. De workshop Zingen bestaat uit 4 lessen van 30 minuten en een afsluitend optreden.

Stemkracht is bedoeld voor leerlingen uit de onderbouw (groep 1/2 en 3/4) en richt zich op zingen. De muziekdocent van Médèz laat op enthousiaste wijze de groep kennismaken met diverse facetten van zingen. De 4 lessen worden afgesloten met een slotuitvoering voor belangstellenden (in overleg met de school). Hierbij laten de leerlingen zien wat ze in de deze 4 weken hebben geleerd.

Wat vragen wij van de school en de eigen docent?

Het is belangrijk dat de groep wordt voorbereid op de het programma. Daarvoor hebben we per les een lesbrief samengesteld waarmee de docent met de kinderen voorafgaand aan de les aan de slag kan. Dit vraagt ca. 15 minuten aan voorbereiding per keer. In praktisch opzicht maken we graag gebruik van een digitaal schoolbord waarop filmpjes en geluidsfragmenten kunnen worden getoond. Voor de slotuitvoering is een wat grotere ruimte nodig (bv de aula).