Beeldend docent Inge Bollen te gast bij Basisschool St. Lambertus.

Op basisschool Sint-Lambertus werken wij met IPC in al onze groepen. Momenteel werken groep 3 en 4 aan het thema "Feest" waarbij we aan allerlei vakgebieden aan de slag zijn gegaan: geschiedenis, muziek, techniek, mens & maatschappij, internationaal en natuurlijk ook kunstzinnige vorming. 

Voor het derde jaar op rij hebben we gastdocent beeldende vorming Inge Bollen benaderd om met het volgende vraagstuk om tot een leuke en creatieve opdracht te komen: Graag zouden we met de leerlingen op een 3D manier willen werken waarbij ze hun fantasie kwijt kunnen in het werk, zodat de eigen creativiteit van ieder kind zichtbaar wordt in het werk dat zij maken. 

Na overleg en een inpiratiemoment met Inge hebben we besloten om feesttaarten te gaan maken. Met de handen in de rivierklei! In twee lessen hebben alle leerlingen een taart/gebakje/ bonbon gemaakt waarbij werkelijk waar niet 2 hetzelfde zijn. Bevordering autonomie binnen ons thema; gelukt! Taarten met aardbeien, taart met een weggetje omhoog naar de slagroom, een Mac Donaldstaart en een heuse taart met een paard zitten erbij. Het was een feest om te zien hoe de kinderen aan de slag zijn gegaan en het was wederom een feest om samen te mogen werken met Inge! 

#cultuureducatie #IPC #IngeBollen

Foto: Inge Bollen