Peuter & Kleuter Zomer Festival

Knus en gezellig festival voor peuters en kleuters

Afgelopen vrijdag 31 juli was een mooie, warme dag voor het kleine Peuter en Kleuter Zomer Festival op het Lidwinaveld in Vught. Dit festival is geïnitieerd door Plaza Cultura in samenwerking met, onder andere, MOVE Vught.
We willen een plek creëren waar jonge gezinnen met peuters en kleuters, hun ouders en opa’s en oma’s de zintuigen kunnen laten prikkelen. En waar ze kennis kunnen maken met diverse activiteiten van aanbieders uit Vught”, aldus cultuurcoach Heleen Korthals. Mensen konden voorafgaand een plekje reserveren via de website Vught Beweegt.
Het werd een knusse en gezellige ochtend, waar iedereen, op gepaste afstand en tóch in nabijheid, van alles kon zien, horen, bewegen, maken en spelen.

Er is heerlijk gerelaxt op het vrolijke festivalterrein, gedanst met Sjors Sportief met MOVE Vught,  er zijn fijne liedjes gezongen met Jacques Noyons van Onze Musical en de oren zijn opgefrist met de voorstelling Herrie in de Tent van muziekgezelschap Frisse Oren. Ook hebben kinderen en hun (groot-)ouders geknutseld en een grabbelopdracht gedaan met de Jeugdnatuurwacht Vught en broodjes gebakken met Tuinderij de Scheve Schup.

Tijdens de ochtend ontstond een sfeervol festivalgevoel. De organisatie werd ondersteund door vijf jonge vrijwilligers van 12-15 jaar. Een beleving voor, met en door jong en oud dus.
 “Hoe mooi is het om met je gezin een ochtend door te brengen in je eigen gemeente en tijdens het samenzijn in aanraking te komen met theater, muziek, sport, natuur en meer…? We zijn enorm enthousiast geworden om na te denken over een volgende editie!