Bijzondere maakplaats Het Living Museum Vught opent haar eigen website

20 juli 2022
Iedereen is gelijkwaardig als kunstenaar.
Door het maken van kunst ontdek je meer over jezelf, over je eigenschappen en je talenten.
- Living Museum


Living Museum in Vught
Een jaar geleden startte op Zorgpark Voorburg en op initiatief van Peter van Duppen van Reinier van Arkel het Living Museum Vught. In warme verbinding met Plaza Cultura en een netwerk van lokale kunstenaars startte dit open idee om 'een plek te realiseren waar iedereen (mét en zonder psychiatrische achtergrond) welkom is om kunst te maken, delen en daarbij tot onderlinge ontmoetingen te komen'. Primair in verbinding met het herstelondersteunende gedachtegoed van Reinier van Arkel.

Website
Op 20 juli 2023, een jaar later, is een eigen website gelanceerd, waarop leesbaar en zichtbaar is gemaakt wie en wat dit Living Museum laten zinnenprikkelen. Tijdens een gezamenlijke, warme, ontroerende én inspirerende bijeenkomst werden bij die lancering kunsten gedeeld in de vorm van zang, spoken word, rap en een voordracht van gedichten. Dat alles in de maakbare omgeving vol kunstwerken van het oude magazijn in de Weverij. Een unieke plek, die zich moeilijk laat vatten in woorden. Daarom is het extra mooi dat er een website is ontwikkeld door medebewoner van het Living Museum Angelique Kleijne, waarop veel informatie is te vinden en een glimp is op te vangen van de mooie processen die zich in deze kunstzinnige huiskamer afspelen.

"Mooie, kleurrijke, ontroerende, inspirerende, energieke, spannende, vrolijke, spontane, levensgrote, verstilde, herkenbare, gelaagde, ambachtelijke, zoekende, zich langzaam ontwikkelende, herbestemde, bijna gebundelde, bijna minstens 88 meter lange en co-creatieve werken worden gemaakt en gedeeld...", zo geeft Angelique weer in een grote diversiteit woorden.

--Het Living Museum in Vught is geworden tot een open werkplaats waar kunst- en cultuurliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Zij maken outsider art, waarbij het niet belangrijk is wat de kunstwereld goed vindt maar wat zijzelf belangrijk vinden. Kunst die voortkomt uit interessante levens en daardoor een wervelende stroom van nieuwe werelden laat zien. Niets moet, alles mag. Kunst maken levert enorm veel positiviteit en energie op. Ontdek je talenten en laat ze aan anderen zien. Je kunt zonder afspraak binnenlopen, koffie en een praatje zijn er altijd. De vaste huisgenoten die zelf o.a. professionele makers zijn, kunnen je op weg helpen.-- (website Living Museum Vught)

Bezoek de website via: www.livingmuseumvught.nl 

Wil je eens langs komen in het Living Museum? Wil je meer weten of heb je ideeën?
Neem dan contact op met Peter van Duppen, telefonisch 06 – 52 58 08 96 of via mail p.van.duppen@reiniervanarkel.nl.