CMK update februari 2021

5 februari 2021

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Bij deze de update over de maand februari 2021:

  • Op donderdag 4 februari werd bekendgemaakt dat er de komende vier jaar komt er 7,3 miljoen beschikbaar voor cultuureducatie in Brabant. Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft deze rijksbijdrage toegekend voor de derde periode van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit . De provincie Noord-Brabant en 54 gemeenten, waaronder de gemeente Vught, verdubbelen dit bedrag om in te zetten op professionalisering, kansengelijkheid en de verduurzaming van het cultuurcurriculum op scholen. 
  • Zoals eerder aangekondigd heeft de gemeente Sint-Michielsgestel besloten de cofinanciering niet te verlengen voor de CMK3 periode. Dat betekent dat de scholen in de gemeente Sint-Michielsgestel de CMK budgetten van 2020 nog op mogen maken tot 1 juli 2021 en dat ondertussen wordt bekeken, samen met STROOMM en Cadans Primair, of de cofinanciering op een andere manier tot stand gebracht kan worden.
  • Ondertussen gaat Plaza Cultura de komende tijd aan de slag met de verantwoording van CMK 2020, deze dient ingediend te worden bij KunstLoc.
  • Woensdag 10 februari organiseert het Fonds voor Cultuurparticipatie de digitale afsluitende conferentie van de afgelopen periode Cultuureducatie met Kwaliteit. We blikken samen in stijl terug en kijken met enthousiasme vooruit, onder de titel ‘De diepte in’. Ben jij er ook bij?
  • Donderdag 11 februari heeft Heleen een CMK stand van zaken gesprek op Kindcentrum de Avonturier.
  • Woensdag 24 februari staat het CMK stand van zaken gesprek gepland bij bs 't Molenven in Vught.
  • De scholen in Vught ontvangen binnenkort een overzichtje van mogelijkheden, om in dit schooljaar nog een domein 3 theaterbelevenis op school te realiseren. Vanwege corona is het theaterjaar, met horten en stoten, verlengd. We gaan proberen om toch nog enkele voorstellingen op school te programmeren.

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak