CMK update | maart 2022

25 maart 2022

In de gemeente Vught nemen bijna alle scholen deel aan de CMK regeling. Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Bij deze de update over de maand maart 2022.

  • Op maandag 14 maart vond de laatste ICC XL cursus plaats. We blikken terug op drie geslaagde bijeenkomsten waarbij ICC'ers weer nieuwe gespreksvaardigheden hebben opgedaan zodat ze beter uitgerust het team kunnen bevragen, inspireren, motiveren om cultuureducatie verder te implementeren op school.
  • Op vrijdag 18 maart vonden er op obs de Koninslinde in álle groepen ateliers plaats. Deze werden gegeven door ruim 21 kunstvakdocenten uit de regio. Varierend van workshops architectuur tot P-bones en van zero waste tot theater.
  • Op donderdag 31 maart neemt Plaza Cultura deel aan de Erfgoed Ontmoeting van Erfgoed Brabant. Het thema diversiteit, toegankelijkheid en inclusie speelt een steeds belangrijkere rol binnen de maatschappij. We leven in een samenleving, waarin niet iedereen even makkelijk mee kan doen. Waarin niet ieders geluid even goed gehoord wordt. En waar voor veel mensen de letterlijke en figuurlijke drempel te hoog is. Niet iedereen herkent zich in wat er over de geschiedenis verteld wordt. Op scholen, in de media, in musea en in monumenten. Hier is Erfgoed Brabant zich bewust van en lerende in. Op deze dag gaat we met elkaar in gesprek: uitwisseling over wat er allemaal gebeurt in het erfgoedveld rondom dit thema, waarin we elkaar inspireren en bespreken hoe de uitvoering in de erfgoedpraktijk eruit kan zien.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.