CMK update mei 2020

27 mei 2020

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand mei:

  • Op 14 mei bespraken we samen met DCL coach Rolf Vonk van Erfgoed Brabant en onze collega's uit de Maas- en Meierij regio de speerpunten van de nieuwe CMK regeling 2021-2024. 
  • Op 26 mei vond een stand van zaken plaats met bs de Klim-op in Haaren. Vanwege de 1,5 regeling zijn we het park in Haaren ingelopen om daar op een picknickkleed met thermoskan thee en een koekje in het kader van, je moet het ook leuk maken voor jezelf. Samen met Carola Mokveld hebben we plannen gemaakt voor invulling Jeelothema’s voor volgend schooljaar.
  • Op 27 mei vond een stand van zaken plaats met bs Willibrordus in Esch. Samen met Maaike hebben we gekeken waar ze nu staan in verband met de corornaperikelen. Daarnaast hebben we ook gekeken naar een heel leuk literatuurproject wat mogelijk gaat plaatsvinden rondom de kinderboekenweek.
  • Op donderdag 28 mei staat een volgend stand van zaken gesprek gepland bij het Molenven. Ook tijdens dit gesprek kijken we vooral vooruit.
  • Op 2 juni staat het volgende stand van zaken gesprek plaats bij bs Franciscus in Biezenmortel.
  • Op 10 juni gaat de reis naar Sint-Michielsgestel voor een stand van zaken gesprek met bs Lambertus.


Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.