Dans op de Parel

11 maart 2019

Dit schooljaar staat de kunstdiscipline DANS in de schijnwerpers op basisschool de Parel. Hoe zij dit doen? Door het team wat meer bagage op dit vlak mee te geven. Hiervoor heeft dandocente Lotte Timmermans in januari gezorgd. Maar ook krijgen de kinderen 4 danslessen van kunstvakdocenten uit de buurt. Met wie ze aan de slag gaan lees je hier (periode: maart-april).

Volksdanslessen
Deze lessen zijn bedoeld voor de groepen 4 en worden gegeven door Trees Maurix – van Ommen

Hip-Hop lessen 
Deze worden gegeven aan de groepen 5-6 en groep 6-7 en worden gegeven door Lindsay van Orsouw van The Hip Hop Basement uit Rosmalen.

Dance Action
Dance Action uit Berlicum geeft street/break dance lessen aan groep 8. 

Kinderdans
De groepen 1-2 en 3 krijgen kinderdans lessen van Dance Action uit Berlicum, gebaseerd op het thema 'onderzoeken'.

Berenhuis
Ook de kinderen van kinderopvang het Berenhuis krijgen danslessen van Dance Action. Dit omdat de school het belangrijk vindt dit soort initiatieven schoolbreed door te trekken.

Cultuureducatie met Kwaliteit
Het is een van de cultuurambities van de school om de kinderen een brede kennismaking met kunst en cultuur mee te geven. Daarom staat dit jaar DANS in de schijnwerpers. Daarnaast vinden zij het belangrijk kinderen kennis te laten maken met hun culturele omgeving. Vandaar dat deze lessen betaald kunnen worden uit het CMK budget van de school #samenwerkenmetjecultureleomgeving #domein2.