Dansgezelschap de Stilte te gast op bs Herman Jozef

17 september 2019

Dit jaar besteedt de Herman Jozef school extra aandacht aan de kunstdiscipline dans, dit doen zij o.a. met gastlessen van dansdocente Lara Knoops maar ook met voorstellingen van dansgezelschap de Stilte uit Breda. De Stilte is een dansgezelschap voor Moderne Dansvoorstellingen & Workshops voor Kinderen. Op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober spelen zij voor 6 groepen van basisschool Herman Jozef uit Middelrode de voorstelling 1-2 tjes.

Voorstelling 1-2 tjes - een ontmoeting van twee dansers
Dansduetten op locatie, uitgevoerd op een vloer van 3,50 x 3,50 meter waar de kinderen aan drie zijden omheen zit. Dicht op de huid van de kinderen ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. In een tijdspanne van tien minuten wordt de dans onder de loep genomen. Wat getoond wordt, wordt dubbel beleefd in de workshop die erop volgt.

Danseducatie de Stilte
Moderne dans behoort tot de wereld van de kunsten. Roept vragen op, kleine en grote. Draagt bij aan het leren kennen van onszelf. Wie naar kunst kijkt, kijkt naar zichzelf. Juist bij het beoefenen en beschouwen van kunst komen we erachter dat wij allen hetzelfde zijn en toch anders. Dat ieder mens zijn eigen beleving kent. En dat die verschillen bijzonder zijn.

Meer weten over de Stilte? Surf dan even naar de website.