De schat van 5 december in Kasteel Heeswijk

21 september 2023

Maak van deze Sinterklaasperiode een onvergetelijk avontuur voor jouw leerlingen! Stap in een wereld vol mysterie en erfgoededucatie terwijl jullie samen op zoek gaan naar een verborgen schat.

Een Uniek Erfgoededucatie Avontuur

Waan je in de sfeer van de Sinterklaastraditie terwijl jullie vakoverstijgend werken aan de kerndoelen van erfgoededucatie. De schat is niet alleen tastbaar, maar ook vol verhalen, voorwerpen en muziek uit het verleden. Dit is het ultieme Sinterklaascadeau voor jouw leerlingen!

Als leerkracht ontvang je in oktober een uitgebreide handleiding vol inspirerende activiteiten. Zowel klassikale lessen als verwerkingsopdrachten zijn beschreven, waardoor er ruimte is voor eigen invulling.

Het project begint in de week voor de landelijke intocht, maar de vrijblijvende planning biedt jou de regie over het moment van starten. Half oktober ontvangen jullie per mail meer informatie over de klassikale les en verwerkingsopdracht.

Kasteelbezoek

Ontvang een bijzondere uitnodiging van Sinterklaas om de schat te onderzoeken op het logeerkasteel. Hoewel Sint zelf niet aanwezig is, zwaaien de kasteelpoorten speciaal voor jullie open.

Dit is jullie kans om een duik te nemen in de rijke geschiedenis van de Sinterklaastraditie, met verhalen en voorwerpen die de schat tot leven brengen.

Praktische Informatie

Datum: Tijdens de Sinterklaasperiode

Kosten: € 5,00 per kind

Gratis toegang voor: Ouders, leerkrachten en begeleiders

Doelgroep: Groep 1 t/m 4

Duur: 1,5 uur (inclusief wandeling vanaf de parkeerplaats en terug)

Max. Leerlingen per Tijdslot: 30

Reserveer je tijdslot op:  https://ticketteam.kasteelheeswijk.nl/DeSchatVan5December/

Graag tot ziens op Kasteel Heeswijk!