Dansvoorstelling Empty Floor | GeheugenCafé Vught

22 september 2023

DANSVOORSTELLING ‘EMPTY FLOOR’
Over de kracht, vreugde, schaamte en het ongemak van de ziekte Alzheimer

Woensdag 11 oktober 2023 
Theater Novalis, Industrieweg 9c, Vught

Inloop met koffie/thee      vanaf 19.00 uur 
Aanvang                               19.30 uur
Napraat                                20:30 uur
Einde                                    21:00 uur

De toegang is gratis.

Empty FLoor | imPerfect Dancers
Dansgezelschap imPerfect Dancers komt speciaal voor het GeheugenCafé naar Vught met de moderne dansvoorstelling ‘Empty Floor’.

Het uitgebreide onderzoek van het dansgezelschap om meer te weten te komen over de ziekte is voortgekomen uit de wens om beter te begrijpen wat de meest voorkomende en minder voor de hand liggende problemen waren. Het werd meteen duidelijk dat er, vooral van de kant van de patiënten en de familieleden, veel schaamte was om over hun ziekte te praten. De ziekte was synoniem met uitsluiting van het sociale leven. Om die reden koos het gezelschap er voor om hen en hun familie samen met onze dansers bij de voorstelling te betrekken.

Het proces vergde veel aandacht, maar leverde onvergetelijke ervaringen op. Momenten van grote ontroering werden afgewisseld met momenten van vreugde en lachen.
Het deze productie willen de makers en dansers van imPerfect Dancers het taboe dat nog steeds rond de ziekte hangt doorbreken.

De voorstelling is bedoeld om het publiek bewust te maken van de verschillende aspecten van de ziekte, door zowel de meest pijnlijke als de grappigste aan te pakken, en daarbij de kracht en de vreugde van het leven te tonen achter de schaamte van ongemak. 

De senioren uit de gemeente Vught, die met het dansgezelschap het podium delen zijn zelf geen personen met de ziekte van Alzheimer, maar ‘vertegenwoordigers’ – ze geven deze personen een gezicht. 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Maecenas, Plaza Cultura en Gemeente Vught.

Aanmelden
Aanmelding voor deze avond is verplicht. Klik op hier aanmelden
U komt dan op de website van Huis73, vult daar de benodigde gegevens in en u ontvangt uw ticket in uw mailbox.
Als dit te ingewikkeld is, stuur dan een mail naar: geheugencafevught@gmail.com en wij zorgen dat u een bevestiging ontvangt.

Tijdens deze avond is ook de Geheugenbibliotheek vertegenwoordigd met informatiemateriaal en boeken over dementie.

GeheugenCafé
Het Geheugencafé is één van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73 Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ.
Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.

Vervoer
Seniorenbus
Abonnees van de Seniorenbus Vught melden hun vervoersverzoek uiterlijk één week tevoren bij de Seniorenbus: Tel 073-711 3191. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 12:30 uur. Zie: www.seniorenbusvught.nl

AutoMaatje
Geen abonnee van de Seniorenbus Vught en geen eigen vervoer? Maak gebruik van AutoMaatje. Bel uiterlijk 2 dagen van tevoren op maandag t/m donderdag tussen 9:00 en 12:30 uur: 073 303 5860 of mail automaatjevught@gmail.com