"Een zo onbekende wereld" - Online filmproject jongeren

19 mei 2020

'Er is geen politie die de orde probeert te houden, geen ambulances of zorg personeel om gewonden te verzorgen, geen brandweer tegen brandstichting. Een zo onbekende wereld.'

Dit fragment uit de synopsis van het steeds verder groeiende script door jongeren smaakt naar meer!

Al een paar weken wordt, onder begeleiding van filmmaker Klaas van Eijkeren en Jongerenwerk Vught, door 8 jongeren gewerkt aan een on-line film.
Zélf schrijven, acteren, filmen en monteren. Hoe doe je dat?

Wekelijks worden Lily, Edvina, Lisa, Evi, Bastienne, Katrina, Jasmijn en Roos geïnspireerd en uitgedaagd door Klaas. Via app, chat en videobellen worden door de jongeren opdrachten uitgevoerd en uitgewisseld met Klaas, die hen van feedback en tips voorziet.

Er wordt momenteel hard geschreven aan een bijzonder verhaal en het script over een uitbraak van een virus en een groep vriendinnen. De opnames gaan bijna beginnen! En daarvoor moet natuurlijk van alles geregeld worden: acteurs, locaties….de productiefase gaat van start. Dat doen ze allen samen; en de afstemming verloopt via online meetings.

“Er zit talent tussen de jongeren, dat is echt heel leuk om te zien!” aldus Klaas.

Het online filmproject is ontwikkeld op initiatief van Jongerenwerk Vught, vanuit de gedachte om jongeren creatief in te zetten in deze corona-tijd.
Het project wordt mede-ondersteund met het activiteitenbudget van Plaza Cultura voor de gemeente Vught.