Elk leven heeft betekenis – Elk verhaal een boodschap

14 mei 2019

In een mooi en hartverwarmens gesprek met Marlies van Hout en Jolande van Erp van Stichting Levenswijs:

Stichting LevensWijs draagt bij aan een zinvolle invulling van het leven van ouderen en streeft naar meer contact, begrip en solidariteit tussen ouderen en de jongere generaties. Al een aantal jaren is Stichting LevensWijs actief in Sint-Michielsgestel en omstreken, om jong en oud op een creatieve manier te verbinden via de levensverhalen van onze ouderen.Deze levensverhalen worden door jongeren, in samenwerking met muzikanten en kunstenaars, vertaald in unieke liederen, gedichten, foto’s en schilderijen of andere (beeldende) kunstvormen.

Dit gebeurt bij mensen thuis, op scholen en in zorginstellingen. Elke 2 jaar worden de verhalen en liederen verwerkt in een unieke theatervoorstelling waar oud en jong samen aan deelnemen. In november 2019 staat de nieuwe theatervoorstelling gepland met als thema “ALLE TIJD”.

Naast deze theatervoorstelling kent LevensWijs nog andere activiteiten:

  • Het LevensWijskoor
  • De LevensWijs Verhalenclub
  • Projecten binnen het onderwijs, zowel primair als voortgezet onderwijs
  • LevensWijs “Samen koken/samen eten”

Meer informatie is te vinden op de website: www.levenswijs.org. Scholen van het primair- en voortgezet onderwijs die een samenwerking willen aangaan met senioren en meer willen weten over dit project kunnen contact op nemen met Marlies of Jolande.