Even voorstellen: Judith Rosema van het Inkt Atelier

28 mei 2018

Deze maand maakten we, op aanraden van obs de Koningslinde uit Vught, kennis met Judith Rosema van het Inkt Atelier uit Den Bosch. Graag stellen we je aan haar voor!

Op Het Inkt Atelier kun je volop experimenteren met grafische technieken op diverse materialen. Je kunt er stempels snijden en deze afdrukken op stof, papier of hout. 

Er zijn diverse houtdruktechnieken te doen; puzzeldruk, de verloren techniek en houtblok drukken. Stuk voor stuk prachtige technieken met ieder hun eigen bijzondere uitdrukking. 
Een mooie oude grafische techniek is het etsen. Deze techniek heeft Het Inkt Atelier wat vereenvoudigd voor kinderen. Het is zelfs mogelijk om etsen af te drukken op hout.

We maken ook ons eigen papier en maken dit nog mooier door er bloemen in mee te scheppen. 
Op Het Inkt Atelier zijn veel oude loden en houten drukletters aanwezig waarmee je een eigen boekje kan drukken. Een handgedrukt boekje gecombineerd met stempel-illustraties is geweldig leuk om te maken.

Het Inkt Atelier komt ook op basisscholen en voortgezet onderwijs. De kunstlessen van Judith spreken het creërend, onderzoekend en reflecterend  vermogen aan bij kinderen. Het gaat hierbij niet om het uiteindelijke product, maar om het experimentele, het spelen en ontdekken via materialen. Het belangrijkste is dat kinderen trots zijn op wat ze ontdekt en gemaakt hebben.

We werken met grafische technieken, maar soms ook met afvalmaterialen of gevonden spullen. 
Ik beschik over een mobiele drukpers die ik meeneem naar de scholen.

Het Inkt Atelier is gehuisvest in de Gruyterfabriek - unit 6214 in Den Bosch.

www.hetinktatelier.nl

www.judithleeft.nl  (een blog over kunstzinnige workshops)