Fotografie thema 'jij bent een held!' op bs Herman Jozef

15 november 2023

De hele school is actief met een Ipad afgelopen maanden. Onder leiding van fotografiedocente Irma Bulkens doen alle groepen mee aan 2 workshops. Iedere groep werkt rondom het thema (Super)helden. Alle foto’s en filmpjes worden later dit jaar samengevoegd tot een echte fototentoonstelling in de school.  

Bij de workshops oefenen ze een (nieuwe) techniek of vaardigheid.

  • Groep 1 en 2 gaan aan de slag met het goed kijken naar het materiaal en zoomen letterlijk in! 
  • Groep 3 en 4 doken in het maken van een stopmotion filmpje. Met begeleiding van juf Irma hebben de kinderen in tweetallen een eigen verhaal bedacht over een superheld. Dit hebben ze in de vorm van een stopmotion in beeld gebracht.  
  • Groep 5 en 6 zijn aan de slag gegaan met optische illusies. Hoe kun je je camera zo houden dat het net lijkt of er iemand in je schoen verstopt zit of hoe kun jij vliegen door de lucht? Met behulp van de lessen maken de kinderen van zichzelf een échte held. 
  • De groepen 7 en 8 zijn later dit jaar nog aan de beurt, zij gaan aan onderzoek doen naar licht en donker en laten geïnspireerd op portretten uit de Gouden eeuw een hedendaags portret van zichzelf maken door een klasgenoot.

In januari 2024 wordt een selectie van alle beelden – dat zijn er véél! – tentoongesteld in de school, waarbij de verschillende opdrachten binnen het thema ‘Superheld, dat ben je zelf!’, wordt toegelicht.

Tekst en foto: juf Kristel