Max en de Toversteen met Carola Mokveld op Zuiderbos

20 november 2023

Op basisschool Zuiderbos in Vught was kunstenares Carola Mokveld actief met de kinderen van groep 3 en 4 met vilten. Aan de hand van het prachtige prentenboek ‘Max en de toverstenen’. 
De kinderen kregen allemaal een gouden steen uit de berg van Max en na het voorlezen van het eerste deel van het verhaal gingen de kinderen aan de slag met het vilten van hun eigen schitterende steen. Ze leerden wat wol is en waarom de wol een kleur heeft. Dat konden zij eigenlijk zelf al heel goed vertellen. Na het vilten van de steen en het oefenen van ‘geduld’, wat ook erg goed ging, werd gekozen voor de goede of de slechte afloop van het verhaal.

Na het werken kwamen er prachtige reacties uit de groep en wisten de kinderen heel goed te verwoorden waarom je niet altijd ‘meer’ hoeft te hebben. En dat ‘tevreden zijn’ ook heel belangrijk is. Dit keer was het Carola die geroerd was door de geweldige verhalen en inzichten van de kinderen. Zo mooi zegt zij. Op zo’n ochtend leer je van elkaar. Wat zijn kinderen toch mooi wijs!

Tekst en foto's: Carola Mokveld