In the spotlight: Fotografiedocente Irma Bulkens

20 maart 2019

Het is foto-film jaar in Vught.
Daarom zetten we een fotografiedocente in the spotlight, die we dit jaar ontmoet hebben en opgenomen in ons aanbod op de website.

Irma Bulkens (1973) is fotograaf, moeder en kunstvakdocent, met een achtergrond in zorg, onderwijs en ondernemen.
Zowel in het primair onderwijs als voor speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs, geeft Irma kunstvakworkshops met beeld – met name fotografie – als medium.
Naast het bestaande aanbod kunnen workshops op maat ontwikkeld worden.

Irma over haar werk:
Ik werk sinds 2005 als freelance fotograaf voor bedrijven, organisaties voor zorg en welzijn, maar ook voor retail, kranten en bladen. Daarnaast ben ik inzetbaar als bevoegd kunstvakdocent, met name gericht op mediakunst; fotografie en film al dan niet gemengd met beeldende technieken en soms ook met een vleugje nostalgie.
Mijn lessen in het primair onderwijs richten zich vooral om bewustwording, bewust kijken. Wat zie je eigenlijk, of hoe maak je een beeld dat overbrengt wat je bedoelt? Wat kun je doen met fotografie, hoe vertel je een verhaal in foto’s? Hoe werken fotografen, hoe komt een foto tot stand, hoe maak je bjvoorbeeld een foto in de stijl van Vermeer? Fotografie als optische illusie, een klasgenoot portretteren, of zoeken naar ritme en herhaling in je beeld.
Fotografie spreekt een duidelijjke taal en laat de kracht van verbeelding zien. Bij uitstek een medium om gedachten en ideeën te ordenen en te tonen op een niet talige maar visuele manier, die kinderen onmiddellijk aanspreekt.  


Benieuwd naar de mogelijkheden van Irma? Hier vind je:

Of neem contact op met Irma voor de mogelijkheden!

www.irmabulkens.nl
info@irmabulkens.nl