Kunstparticipatieproject | Labyrint van Vught

8 mei 2023

LABYRINT VAN VUGHT | een kunstparticipatieproject vol verhalen

Heb je al gehoord van het Het labyrint van Vught?

Dit meerjarig community-art project in de Gemeente Vught gaat over het delen van verhalen over gebeurtenissen en herinneringen die voorbij komen in ieders leven. De verhalen worden, samen met iedereen die wil (leren) creëren, verbeeld op textiel en uiteindelijk gebundeld in een meterslang textiel kunstwerk in de vorm van een labyrint. Hier mag men letterlijk (ver)dwalen in de verhalen van je medemens. Word ook verteller en/of maker van dit unieke project. Vanuit verbinding creëren we samen 1 kunstwerk!

Verhalen ophalen
Vanuit verwondering luisteren kunstenares Judith Abels en gesprekspartner Jente Lens-Swanenberg, samen met vrijwilligers naar wat mensen beweegt. Op zoek naar verhalen van mensen over familietradities, de (gezamenlijke) herinneringen, gebruiken, cultuur en bijzondere gebeurtenissen door de jaren heen. 

Met wie
Samen met iedereen die wil (leren) creëren, verbeelden we deze verhalen op textiel. Door middel van diverse (gratis) workshops, kun je verschillende stofbewerkingstechnieken leren en natuurlijk mag je ook je eigen expertise inbrengen. 

Programma/Agenda
Op maandag 10 mei starten kunstenaar Judith Abels en Jente Lens-Swanenberg met het ophalen van verhalen in Theater de Speeldoos. Tussen 10:00-12:00 uur is iedereen welkom om langs te komen, kennis te maken en verhalen te delen.
Het verdere programma is hier te vinden.

Meer weten?
Kijk eens op de website van het Labyrint van Vught!


Foto met camper: Cees Ringelberg
Foto maquette: Judith Abels