Meedoen aan cultuur met ondersteuning Jeugdfonds Sport & Cultuur of Volwassenenfonds

12 april 2023

Plaza Cultura is intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur en voor het Volwassenenfonds in de gemeente Vught!

Zwemmen, voetballen, muziek maken, fitness, schilderen, tennissen, zingen of een andere sport- of cultuuractiviteit waar kinderen en/of volwassenen aan deelnemen, zorgt voor plezier, ontspanning, sociale contacten en meer zelfvertrouwen.

Maar wat als er “thuis” te weinig geld is?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Volwassenenfonds Sport en Cultuur in Vught helpen gezinnen waarbij ouders te weinig (besteedbaar) inkomen hebben om de contributie of het lesgeld te betalen. Het Jeugdfonds doet dit voor jeugd en jongeren t/m 17 jaar en het Volwassenenfonds voor inwoners vanaf 18 jaar.

Ouders kunnen zelf geen bijdrage aanvragen, daar is een intermediair voor nodig. Onze intermediairs zijn onder andere werkzaam bij Stichting Leergeld Vught, MOVE Vught, Plaza Cultura, Welzijn+, Cello en in het basisonderwijs. Ook schuldhulpverleners, jeugdhulpverleners of medewerkers van het sociaal wijkteam zijn vaak intermediair van deze fondsen.

Als een sport- of cultuuraanvraag is ingediend kan de inwoner vaak al binnen drie weken deelnemen aan de gekozen activiteit! Zowel de aanbieder, de intermediair en de deelnemer ontvangen een bewijs van goedkeuring en het Jeugdfonds Sport & Cultuur of het Volwassenenfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sport- of cultuuraanbieder.

Heeft u vragen dan kunt u e-mailen of bellen naar de volgende contactgegevens:
Jeugdfonds Sport & Cultuur Vught: shertogenbosch@jeugdfondssportencultuur.nl / 06-15642732 (bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur).
Volwassenenfonds Sport & Cultuur: brabant@volwassenenfonds.nl / 06-41338563

Website Jeugdfons Sport & Cultuur: www.jeugdfondssportencultuur.nl
Website Volwassenenfonds Sport & Cultuur: www.volwassenenfonds.nl

-- Namens Plaza Cultura is Heleen intermediair voor beide fondsen. Je kunt via heleen@plazacultura.nl of 06-48503935 contact met haar opnemen. --