Meedoen aan cultuur met ondersteuning Volwassenenfonds

17 juni 2024

De gemeente Vught is aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur!

Bij Plaza Cultura streven we ernaar om sport en cultuur voor alle inwoners van Cromvoirt, Helvoirt en Vught toegankelijk te maken, ongeacht de financiële achtergrond. Daarom zijn wij intermediair bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds vergoedt lesgeld en/of benodigde materialen voor volwassenen die in een financieel kwetsbare situatie zitten.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is een initiatief dat is opgezet om financiële drempels weg te nemen. Zo stellen ze volwassenen in staat te genieten van sport- en cultuuractiviteiten. Dankzij het fonds kunnen volwassenen die leven rond het bestaansminimum, zoals bijstandsgerechtigden of mensen met een laag inkomen, deelnemen aan sportlessen en cultuurprogramma’s zonder dat zij zich zorgen te hoeven maken over de kosten.

Wanneer je in jouw gemeente zou willen sport- of culturele lessen zou willen volgen, kun je via een intermediair een aanvraag doen. Dit kan bijvoorbeeld een schuldhulpverlener, buurtsportcoach of maatschappelijk werker zijn. Het fonds zorgt ervoor dat je het lesgeld en de eventueel benodigde materialen (indien van toepassing) kunt bekostigen, zodat je zonder zorgen kunt deelnemen aan onze sportlessen.

Bekijk de video: Hoe werkt het? voor meer informatie.

De rol van de intermediair

Volwassenen mogen zelf geen aanvraag indienen, dat moet altijd via een intermediair. De intermediair heeft professioneel contact met mogelijke deelnemers (18+). De volwassene maakt een afspraak met de intermediair en bespreekt aan welke activiteit hij/zij graag mee wil doen en vult een formulier in. De intermediair doet de aanvraag digitaal bij het Volwassenenfonds. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd betaalt het Volwassenenfonds de contributie direct aan de club of andere aanbieder. De volwassene kan nu aan de slag met sport of cultuur.

Ben je zelf ook professioneel betrokken bij volwassenen en wil je zelf intermediair worden? Bekijk hier de video hoe je je aanmeldt als intermediair.

Onze intermediairs

Bij ons is de volgende collega’s beschikbaar als intermediair:

Heleen Korthals | heleen@plazacultura.nl | 06-48503935

Meer weten over het Volwassenenfonds Sport & Cultuur, of benieuwd naar de spelregels die in onze gemeente gelden? Ga naar www.volwassenenfonds.nl.