Muziekimpuls obs de Koningslinde

17 januari 2019

Ik ben Tim van Baalen, mede eigenaar van MusiCare en bedenker van The Music Adventure Model (zie afbeelding). Vanaf november ben ik 1 dag in de week te vinden op de Koningslinde waar ik de muzieklessen verzorg aan alle groepen. Dit doe ik aan de hand van het hiervoor genoemde model. De komende 3 jaar loop ik dus 1 dag in de school rond en zorg ik ervoor dat muziek een vast onderdeel gaat worden in de school. Dit doen we in 3 fases (jaren). Het eerste jaar verzorg ik de muzieklessen en observeert de docent, het tweede jaar geven we de lessen samen en het derde jaar ben ik degene die observeert en geven de docenten de lessen geheel zelfstandig.

Deze muzieklessen maak ik op maat aan de hand van IPC-thema's of aan de hand van de vraag van de leerkracht en zijn zo ontwikkeld dat de leerkrachten deze ook kunnen gaan geven zonder dat ze zelf een muziekinstrument hoeven te bespelen. De lessen zijn gericht op muziekbeleving en op de emotie die muziek met zich meebrengt. Het draait om kennismaking met en stimulering van muziek op alle gebieden om op die manier elk kind een connectie met muziek te laten maken en voelen.

Tot snel,

Tim van Baalen
tim@musicare.info

 

ps: vanuit de Gemeente Vught hebben wij een subsidie gehad om in alle klassen van de gemeente Vught een muziekles te komen geven dus wij zullen de komende twee jaar langs alle scholen gaan. Ben je al benieuwd geworden of heb je interesse om alvast een afspraak te maken dan hoor ik dat graag van je.