NPO update scholen Sint-Michielsgestel

14 juni 2022

Na het wegvallen van de CMK middelen in Sint-Michielsgestel (per januari 2021) hebben de beide schoolbesturen, te weten Cadans Primair en STROOMM, de handen ineens geslagen en ervoor gekozen om het vervallen CMK budget vanuit de NPO middelen in te leggen zodat er voor 2022 toch extra budget is om in te zetten voor cultuureducatie. De scholen mogen dit NPO budget op dezelfde wijze besteden als de voormalige CMK middelen, namelijk aan culturele activiteiten voortkomend uit de benoemde cultuurambities van de school, deskundigheidsbevordering voor leerkrachten, structurele samenwerking met de culturele omgeving of kansenlijkheid.

Hieronder een update van hoe deze middelen op het moment worden ingezet:

  • Bs de Touwladder heeft de samenwerking met dansdocente Lotte Timmermans kunnen voorzetten in de maanden maart t/m juni. Alle kleutergroepen en groepen 3 hebben dankzij dit budget danseducatie gehad.
  • Op 23 juli is Jambo Afrika te gast op bs de Touwladder.
  • In het kader van 'deskundigheidsbevordering' heeft Judith Rosema van het Inkt Atelier een inspirerende workshop aan de Gestelse ICC'ers verzorgd. Dit ter voorbereiding op het thema van de Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen. 
  • In juli viert de Theresiaschool hun jaarlijkse bestaan. Deze keer niet op een dag maar de gehele week. De hele school (22 klassen) krijgen workshops van Eva de Man, Inge Bollen of Joep van Gassel.


Kunnen wij je ergens mee helpen? Wij denken graag met je mee!

Hartelijke groeten van Dian, Heleen en Kristel