Obs de Koningslinde wint Vughtse Dance Battle

29 maart 2022

De afgelopen weken hebben de kinderen (in slechts 6 uur), op iedere basisschool, namelijk een gave dans geleerd. Het aanleren van de dans lag in handen van verschillende dansdocenten. De kinderen zijn enorm betrokken geweest bij het bedenken van het thema en de choreografie. Dat maakt het zo uniek en extra leuk! De organisatie is dit jaar versterkt door Plaza Cultura en MDM Vught. De Vughtse Dance Battle is weer zo’n geweldig evenement waarbij vele kinderen genieten en in dit geval in het bijzonder: dans (sport en cultuur). In totaal deden er dit jaar 91 kinderen mee aan de Vughtse Dance Battle! 

Op vrijdag 25 maart vond in Theater De Speeldoos alweer de zevende editie van de Vughtse Dance Battle plaats. Tijdens deze avond ‘battleden’ de kinderen van de groepen 6 -7, van basisscholen de Koningslinde, de Lichtstraat, de Leydraad, de Piramide, de Schalm, Dr. Landman, het Molenven en de Avonturier’ om de titel. De kinderen hebben enorm genoten, er is zichtbaar met veel plezier gedanst en de gelukkige winnaar van 2022 is.........tromgeroffel.......OBS de Koningslinde!
Juryleden Albert Verlinde, Geert-Jan van den Heuvel, Mary-Ann Schonk en wethouder Toine van de Ven verkozen de dansgroep, die werd begeleid door twee jonge dansdocenten van het Maurick Dance Company tot winnaar!

Dance Battle gemist? De livestream is nog te bekijken dankzij NOVO3: Terugkijken Vughtse Dance Battle 2022
 


De Vughtse Dance Battle werd georganiseerd door: MOVE Vught, MDM Vught en Plaza Cultura.
En mede mogelijk gemaakt door: Maurick Dance Company, De Speeldoos Vught,  Electro World Hamers, Jumbo Vught - Vughtse Hart.

Foto: Eline van Deursen en Dyaila Lynch (studenten Koning Willem 1 College)