Terugblik KLIK start foto/film-jaar Vught

31 oktober 2018

Terugblik KLIK-Start Vught

Een animatiefilmpje maken met Hjalmar van den Akker (BIK Collectief),
Rondspringen in een Greenscreen met Beam it up,
Begrijpend kijken met het EYE Filmmuseum,
De ingrediënten van een tentoonstellingbezoek samenstellen met Kunstloc,
Monteren met een app met Nadja van Driel (Janusfilms),
Creatief aan de slag met de Verderkijkdoos,
Reflecteren met reflectiekaarten met Monique Fischer,
Fotograferen met een beperkt kader met Irma Bulkens,
En filmen met een videocamera met Frans van Lokven  (Kijkwijzer).

Woensdag 24 oktober hebben ruim 120 leerkrachten uit Vught de gezamenlijke start van het FOTO-FILM jaar bezocht. Op gastschool ojbs De Lichtstraat kregen alle leerkrachten een workshop in het kader van fotografie of film, waarvoor zij zich van tevoren hadden aangemeld.

Dit schooljaar besteden de basisscholen in Vught extra aandacht aan de discipline foto en film en onderzoeken hoe zij dit in kunnen zetten en aan kunnen sluiten bij het onderwijs op school.
De Klik Start zorgde voor nieuwe ontmoetingen, verrassende beelden, inspirerende werkvormen en andere inzichten, op basis waarvan leerkrachten én aanbieders plannen kunnen maken om op school mee aan de slag te gaan.

Tussen Carnaval en de Meivakantie gaan álle klassen een foto- filmbeleving meemaken (domein 3). Leerkrachten kiezen, aan de hand van een keuzekaart, uit een geselecteerd programma een activiteit voor de klas; bezoeken een film, een tentoonstelling, doen een kijkproject in de klas, of gaan naar het EYE Filmmuseum in Amsterdam.

To be continued……