Theater 3 Daagse jongeren Vught

13 juni 2019

Een nieuwe Vughtse theater3daagse voor jongeren vanaf 12 jaar

Erin, Sophia, Cas en Eline zijn 4 jongeren uit Vught. Zij hebben in gesprek met Plaza Cultura een idee bedacht: een theaterweek voor jongeren in de zomervakantie.
Een week waarin jongeren samen aan de slag gaan om een eigen theaterstuk in elkaar te zetten. zelf schrijven, decors bouwen, kostuums maken en uitvoeren.
Doel? Samen in een andere wereld duiken, leren, improviseren en creëren. Niet met audities of hoofdrollen, maar voor iedereen die het leuk vindt en zijn/haar eigen talent en kwaliteiten meebrengt.


Samen zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden in Vught. Waar, wanneer en met hulp van wie zouden we een dergelijk idee van de grond kunnen krijgen?
De vier jongeren zijn gekoppeld aan Piet, Nathalie en Tamara van van Bijnen Theaterproducties. Vol enthousiasme hebben deze professionals de samenwerking met de jongeren opgepakt. Het programma bedenken, theaterprofs vragen om deel te nemen, flyers creëren en verspreiden, en het financiële plaatje bespreken..... Wat een werk!

Op 10, 11 en 12 juli zal de THEATER3DAAGSE plaats vinden in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg.
Drie volle dagen met spel met Piet en Tamara, decorbouw met Helene Binder, kostuums maken met Judith Abels, grimeren en schrijven.
Ook wordt er samen gegeten en wordt er ruimte gegeven aan andere creatieve wennsen van de jongeren.

Je kunt de ontwikkelingen rondom de T3D volgen via:
Instagram: @theater3daagsevught
Facebook: Theater3daagse Vught

Om aan te melden, met vragen of bij interesse kun je terecht bij Erin, Cas, Sophia en Eline via: theater3daagse@gmail.com 

De theater3daagse wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het Innovatiebudget Buitenschoolse Cultuureducatie en de Gemeente Vught.