Week van de Toegankelijkheid in Vught

2 oktober 2019

Week van de Toegankelijkheid - 7 t/m 11 oktober 2019
Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt.

 

Plaza Cultura is via de Gemeente Vught door Samen Sterk in de Wijk benaderd om samen met hen na te denken over de culturele invulling van deze Week van de Toegankelijkheid. Er is een divers programma uit gerold, waarbij bestaande activiteiten met een 'toegankelijk' tintje worden uitgevoerd en nieuwe activiteiten voor kleine verrassingen en bewustzijn zorgen.

De activiteiten in deze week hebben allemaal te maken met vrije tijd en cultuur. 

De week start met een kick-off in het gemeentekantoor van Vught. Dansdocenten van project COLLAB (MDM) zullen met een kleine CHOREOGRAFIE de Week van de Toegankelijkheid openen. 


In het gemeentekantoor is de expositie BELEEF te ervaren, met werk van diverse kunstenaars: (F)luisterkussens van Gijs van Bon en Inge Raadschelders, Het onzichtbare in woorden gieten van Anne van den Heuvel, KozieMe van Tactile Orchestra.

Carola Mokveld, docent en beeldend kunstenaar, geeft BEELDENDE WORKSHOPS, waarbij de kracht van de mens centraal staat. Speciaal zijn mensen met een kwetsbaarheid welkom.

Diverse DANSGROEPEN in Vught besteden aandacht aan 'dansen met een beperking', door met de groep te dansen met een blinddoek om, of zittend te bewegen. De verschillende volwassenen en kindergroepen geven een open les, waar iedereen welkom is om te komen kijken of om mee te doen. 

In samenwerking met Reinier van Arkel wordt voor Cultuurnetwerk Vught een WANDELING over Zorgpark Voorburg georganiseerd. Tijdens deze wandeling komt het erfgoed en de geschiedenis van het terrein onder de aandacht en wordt er ook uitgewisseld over de betekenis van kunst en cultuur voor bewoners, bezoekers en betrokkenen op het terrein.

Ook geeft smartlappenkoor 'Onbekrommert' een openbare repetitie en worden er op woensdag appeltaarten gebakken voor en door iedereen in De Huiskamer van Vught.

Meer informatie over het programma en de tijden is te vinden op de website van SAMEN STERK IN DE WIJK.

Foto's: gemeente Vught