ZOMERKUNSTEN in Vught

3 juli 2020

ZOMERKUNSTEN @ Elzenburg
In samenwerking met Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg en vele cultuurpartners uit Vught en omgeving is een speciaal zomerprogramma samengesteld, waarbij kinderen van 3 t/m 17 jaar allerlei kunstzinnige en creatieve workshops kunnen volgen: ZOMERKUNSTEN @ Elzenburg!

Niet op vakantie dit jaar?
Er zijn niet alleen ZOMERKUNSTEN mee te maken in de vakantie. Ook zorgt Elzenburg voor een ZomerLOUNGE voor de jeugd, waar zo nu en dan een ZomerDISCO voor de kleintjes te vinden zal zijn, er wordt een weekend met ZomerSPEELDAGEN georganiseerd door Jeugdwerk Rozenoord en MOVE Vught heeft een bijzondere lustrumversie van de SPORTZomer samengesteld.

ZOMERKUNSTEN Programma

 • Handletteren - maandag 13 juli
  Met illustrator Saskia van Oversteeg van Sas Illustraties kunnen kinderen (8+) en jongeren (12+) een creatief lettertype ontwerpen.
   
 • Fotografie met camera of telefoon - dinsdag 14 juli
  Saskia van Oversteeg geeft in een workshop kinderen (8+) en jongeren (12+) creatieve opdrachten om te kunnen fotograferen.
   
 • Schimmenlaboratorium, Figuurtheater en Old school film - diverse data
  Theatervormgever Judith Abels start haar lessen met een bijzonder verhaal. Over reizen, thee, de baas zijn en meer. In verschillende werkvormen kunnen kleuters (4+) en kinderen (6+) werken met papier, donker en licht, een bijzondere theetafel, of een tafel met een rol vol reizen. Lessen vol verbeeldingskracht!
   
 • Paper Fashion - dindag 21 juli
  Judith Abels daagt kids (10+) uit om van papier nieuwe fashion te maken. 
   
 • Color Fun Dance - dinsdag 21 juli
  Dansdocent en dansmaker Lotte Timmermans gaat met jongeren (13-17 jaar) aan de slag met een toffe choreo, waarbij kleurenpoedergebruikt wordt. De workshop rond af met een heuse fotoshoot en een kleurenspel in beweging.
   
 • Muziekworkshops - donderdagmiddagen 23, 30 juli, 6, 13, 20 augustus
  Een docent van Musicare zorgt op de donderdagmiddagen voor hilarische muzikaliteiten voor kids van diverse leeftijden: Songwriting, Muzikaal Risk een Skills Drive en een Instrumenten Parcours.
   
 • CodeKids: Walking Arduino Lights - maandag 27 juli 
  Docent Chris Dorna van CodeKids geeft een bijzonder programmeerworkshop voor kids (10+). Met een speciaal Arduino-computertje wordt een ledstrip op creatieve wijze in werking gebracht.
   
 • Peuter & Kleuter Zomer Festival - vrijdag 31 juli
  Peuters en kleuters (3-6) jaar en hun (groot-)ouders komen kijken naar de voorstelling 'Herrie in de Tent' van Frisse Oren. daarnaast kunnen de jonge gezinnen genieten van muziek met Jacques Noyons, bewegen Move Vught, een kampvuurtje van de Scheve Schup en een creatieve bouw- en maakactiviteit.
   
 • Pimp Je Kleding - 6, 13, 20 augustus
  Samen met zero waste designer Lynn-Kate Rossdorf gaan jongeren (13-17 jaar) aan de slag om hun oude kleding te pimpen tot nieuwe fashionable kleding.
   
 • Tie & Dye - dinsdag 4 augustus
  Beeldend docent Carola Mokveld gaat met kids (10-15 jaar) de toffe em (weer) hippe techniek Tie and Dye toepassen. Kids creëren hun eigen t-shirt.
   

Voor alle activiteiten moeten deelnemers zich aanmelden via de website www.vughtbeweegt.nl, onder de filter 'zomeractiviteiten'.