De Zandtekenaar

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
15 minuten voorstelling en ca. 20 minuten workshop
Genre
Beeldend, Literatuur
Kosten
zie website
AANBIEDER

De Zandtekenaar

Monique Groffen 
Theaterindeschool.nl
info@theaterinschool.nl

Van het Paasverhaal tot Assepoester en alles daar tussenin wordt verteld met... zand... Zandtekenen is een  verhaal om naar te kijken en ook om zelf te doen... 

Zandtekenaar Monique doet het ook online, dat is voor onderwijzers zeer eenvoudig in voorbereiding en de kinderen beleven iets heel nieuws. Je zal zien hoe druk het deze zomer gaat worden in jullie zandbak!

Welkom in de fascinerende wereld van de Zandtekenaar. Zij strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Zo creëert zij levensechte zandschilderijen en verhalen. De Zandtekenaar tekent de volgende verhalen: 1001 Nacht (6 minuten en leuk voor de bovenbouw), Assepoester, Erik of het klein insectenboek, het kerst-en paasverhaal. Vraag voor een van deze varianten naar de mogelijkheden.

Voorbeeld Assepoester:
De Zandtekenaar brengt het sprookje Assepoester tot leven met prachtige tekeningen in het zand. Beeldend muziektheater voor alle groepen. Betoverend en herkenbaar.

Er was eens...
Een prachtig meisje dat Assepoester heette...Zij woonde bij haar gemene stiefmoeder en stiefzusjes waar Assepoester de hele dag moest schoonmaken. Op een dag organiseert het Koningshuis een bal waar alle meisjes uit het hele land voor zijn uitgenodigd. Daar wil Assepoester ook wel graag naartoe.

Lesmateriaal:
De voorstelling is inclusief workshop. Samen met de Zandtekenaar gaan de kinderen aan de slag in kleine zandtekentafels.

Wat is zandtekenen? Het zandtekenen is een techniek waarbij op een verlichte glasplaat met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze bijzondere kunstvorm live te zien. Het optreden wordt omlijst met muziek.

Kijk ook op de website van de Zandtekenaar: www.zandtekenaar.nl 

Voorwaarden: De Zandtekenaar neemt haar eigen teken/zandbak mee met camera. De camera kan aangesloten worden op het digibord. Anders maken wij graag gebruik van een wit doek/scherm en een beamer. Leerlingenaantal: maximaal 60