DesignWeek

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
3 - 5 dagen
Genre
Nieuwe media
Kosten
€ 1195,00 starttarief plus € 195,00 voor iedere extra klas
AANBIEDER
DesignWeeK at School

Designweek@school

Telefoon: ​06 82925048
Email: ​floor@designweekatschool.nl
Website: ​www.designweekatschool.nl

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en  tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt  verschillende programma’s waarin technologische vaardigheden en onderzoekend en  ontwerpend leren worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging.

Voor scholen die op zoek zijn naar een leuk en uitdagend project én dieper de digitale  geletterdheid in willen duiken is er de DesignWeek. In deze ​projectweek​ wordt de hele  school een week lang ondergedompeld in de wereld van programmeren, computational  thinking, robotica en design thinking.
Ons team is aanwezig voor de begeleiding van de lessen en het coachen van de leerkrachten door de week heen.

Na een gezamenlijke opening gaan alle leerlingen uit groep 1 t/m 8 in vier verschillende labs aan de slag met gevarieerde en uitdagende lessen die aansluiten bij de belevingswereld en het niveau van het kind. De week wordt afgesloten met een expositie voor ouders en andere belangstellenden. 

Onderdeel van de DesignWeek is een Design Challenge waarbij alle leerlingen van school op hun eigen niveau oplossingen gaan bedenken bij het duurzame thema. Leerlingen uit groep 6 t/m 8 gebruiken hiervoor de online game.

We hebben diverse design challenges beschikbaar voor verschillende thema’s en niveaus. Kijk op www.designweekatschool.nl voor een actueel overzicht van alle design challenges of neem gerust even contact op om de mogelijkheden voor een specifiek thema te bespreken!   

Bekijk hieronder een videoverslag van de DesignWeek op OBS de Koningslinde in Vught: