DesignChallenge

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
1 - 2 dagen
Genre
Nieuwe media
Kosten
€ 495,00 plus € 95,00 voor iedere extra klas
AANBIEDER
DesignWeeK at School

DesignWeek@School

Telefoon: ​06 82925048
Email: ​floor@designweekatschool.nl
Website: ​www.designweekatschool.nl

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt verschillende programma’s waarin technologische vaardigheden en onderzoekend en ontwerpend leren worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging.

Een DesignChallenge staat voor één of twee dagen vol plezier en leren voor de groepen 5, 6, 7 en 8. Tijdens een DesignChallenge bedenken én bouwen leerlingen met behulp van onze Design Thinking aanpak hun eigen innovatieve oplossingen voor de gekozen duurzame uitdaging. Iedere Challenge is gekoppeld aan een Sustainable Development Goal en wordt geïntroduceerd door onze eigen professor Dr. McCheck.

Leerlingen en leerkrachten gebruiken hierbij onze educatieve online game die vol zit met uitdagend lesmateriaal en hulp bij het design thinking proces. Doordat deze game alle opdrachten, ondersteund door duidelijke instructievideo’s en werkbladen bevat, kun je een challenge ook uitstekend uitvoeren tijdens een periode van thuisonderwijs.

De ervaringen en resultaten van de leerlingen worden op speelse manier vastgelegd en leerkrachten volgen de eenvoudige instructies van de game voor het begeleiden van de design challenges en het beoordelen van de resultaten.

Voor vragen of extra ondersteuning in de klas is ons team flexibel en laagdrempelig beschikbaar.

We hebben diverse duurzame DesignChallenges beschikbaar, met verschillende thema’s en niveaus. Kijk op www.designweekatschool.nl/challenges voor een actueel overzicht van alle design challenges of neem gerust even contact op om specifieke mogelijkheden of wensen te bespreken!