Hip Hop / urban dans

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, (V)SO
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Beeldend, Dans, Muziek
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER
cypherhq

Cypher HQ

Tramkade 26
5211VB, ’s-Hertogenbosch
Email: info@cypherhq.nl
Telefoon: 06 214 145 05 (Willem van Lieshout)

Cypher HQ, opgericht door leden van Cypher Active in 2015, is de organisatie die staat voor Hip Hop cultuur in Den Bosch. Met de freestyle Hip Hop dansstijlen als kloppend hart, houden wij ons bezig met een grote verscheidenheid aan activiteiten.

Met aan de ene kant educatie door middel van praktijk- en theorie lessen. Dit zowel op locatie als in onze eigen studio. Hierbij staat het doorgeven van kennis over onze cultuur en ruimte creëren voor creatieve ontwikkeling altijd centraal.
En aan de andere kant creatie van erkenning voor onze cultuur, ons bedrijf en onze artiesten. Dit door middel van een groot scala aan uitvoerende opdrachten zoals shows, in theater en op festivals. Maar ook door het organiseren en programmeren van culturele events in samenwerking met andere cultureel/maatschappelijke partijen zoals stichting Dukebox.

AANBOD

1. Workshops
Cypher HQ is gespecialiseerd in het geven van workshops voor diverse doelgroepen en in verschillende dansstijlen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de stijlen: Breaking (breakdance), hiphop, popping en locking.
Wat Cypher HQ differentieert van andere aanbieders, zijn de interactieve dimensies die vorm worden gegeven tijdens de workshops. Zo leren de studenten niet alleen de belangrijkste moves, maar krijgen zij ook een stukje theorie, normen en waarden mee uit de hiphop cultuur.
Met een team aan enthousiaste en bekwame docenten, maakt Cypher HQ de ideale aanvulling voor elke onderwijsinstelling!

2. Shows
Naast het aanbod in workshops, verzorgt het team van Cypher HQ ook regelmatig showcases en optredens. Van een demonstratie van 5 `a 10 minuten, tot aan volledige theatershows, Cypher HQ heeft het allemaal.
Een van de bekendste shows is ‘Urbanlicious’. Een project opgezet vanuit de Hiphop Factory te Tilburg, tegenwoordig georganiseerd en uitgevoerd door de dansers van Cypher HQ. Urbanlicious is een half uur durende theatershow, waarbij de gehele rode draad van de hiphopcultuur op een laagdrempelige manier aan bod komt.

3. Projecten en dagvullende programma’s
Nog een van de opties die Cypher HQ aanbiedt, zijn dag(deel) vullende programma’s.
Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld een combinatie tussen de Urbanlicious show en aanvullende workshops. Zoals voorheen beschreven, komen er diverse disciplines en dansstijlen aan bod in de show. Leerlingen zouden hieruit een aantal disciplines kunnen volgens tijdens aanvullende workshops om zodoende zelf een presentatie in elkaar te zetten.
Nog een succesvol dagvullend project is de “Hiphop Vossenjacht”. Een speurtocht, waarbij leerlingen langs de verschillende elementen van de hiphopcultuur worden begeleidt. Bij elke post worden bijbehorende opdrachten verstrekt, welke de leerlingen dn vervolgens zullen uitvoeren. Aan het eind van zo’n dag wordt er tevens een winnende groep bekend gemaakt en gezamenlijk afgesloten.
Ook dag(deel) vullende programma’s kunnen op maat worden afgestemd met de aanvrager.

4. Overige disciplines
Naast dans- en cultuurgeschiedenis, werkt Cypher HQ ook nauw met andere diverse culturele aanbieders. Zo kan het aanbod van Cypher HQ tevens ook aangevuld worden met bijvoorbeeld: rap, graffiti, skating, dj’ing en meer.
Bij aanvraag van de overige disciplines, zal Cypher HQ contact opnemen en behouden met externe partners. Zo blijven de communicatiekanalen overzichtelijk en efficiënt.

5. Locatie
Cypher HQ beschikt tevens over een eigen studio op de Tramkade te ’s-Hertogenbosch. De Tramkade is behoort tot de Spoorzone van Den Bosch en vormt met vele gehuisveste ondernemers een culturele broedplaats in het hartje van de stad.
De studio betreft een danszaal van 145 vierkante meter met spiegels, dansvloer, fotostudio, dj-booth en een hiphop corner vol boeken, dvd’s en materialen uit de hiphop cultuur. Het gebouw beschikt over een toilet, keuken en een gezamenlijke entree.
De zaal is ook los te huren voor workshops, evenementen en bijeenkomsten.