‘No Exit’ - Dansvoorstelling - Achter gesloten deuren

Doelgroep
VO, (V)SO, Leerkrachten
Tijdsinvestering
60/90 minuten (incl. nagesprek en evt. workshop)
Genre
Dans
Kosten
afhankelijk van afname 350 euro - totaalpakket
AANBIEDER

Achter gesloten deuren - Danscollectief van Annefloor Imhoff & Louise Boitelle

Meer info en reserveren: achterdegeslotendeuren@gmail.com

Telefoon: +31 6 27104607

Website: Instagram account

Dit dansduet gaat over de vicieuze cirkels van mensen in het leven. Wat zijn de vicieuze cirkels van mensen? In hoeverre hebben we invloed op elkaar? Hoe merken we dat en hoe kunnen we krachtig onze eigen keuzes blijven maken?

De voorstelling is geschikt voor alle doelgroepen vanaf het voortgezet (speciaal) onderwijs, speciaal onderwijs (14+), docenten, jeugdzorg en volwassenen. (Alle doelgroepen boven de 12 jaar). 

Gedurende de voorstelling nemen twee dansers het publiek mee in hun vicieuze cirkels en stellen ze de vraag: ‘Leven we in dezelfde cirkels?’, ‘Hoe beïnvloeden we elkaar?’ en ‘Hoe breek je uit je cirkels en maak je krachtig je eigen keuzes?’. Kan het publiek zich herkennen hierin? Wat doet het met hen? Kan het publiek het associëren met situaties in hun eigen dagelijks leven? Deze vragen in combinatie met de voorstelling opent een gesprek tussen het publiek en de dansers na afloop.

Door middel van deze voorstelling, worden onderwerpen besproken als vicieuze cirkels, eigen keuzes maken, groepsdruk, agressie, het beïnvloeden van elkaar en autonomie.

Over Achter gesloten deuren
Achter Gesloten Deuren is een danscollectief bestaande uit Annefloor Imhoff en Louise Boitelle, twee jonge makers die van mening zijn dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn en voor iedereen in de maatschappij een meerwaarde zou moeten hebben. Annefloor en Louise brengen kunst op plekken waar dat er nog niet of nauwelijks is en gaan gesprek met alle doelgroepen in de maatschappij. Op deze manier verbinden zij verhalen. De voorstelling ‘No Exit’ is in samenwerking tot stand gekomen met de gedetineerden uit de gevangenis in Alphen a/d Rijn. Achter Gesloten Deuren maakt dansvoorstellingen voor een inclusief publiek. Dit betekent dat haar voorstellingen toegankelijk zijn voor iedereen van twaalf jaar en ouder, maar ook voor doelgroepen die afgesloten leven van de maatschappij, achter gesloten of besloten deuren. Denk hierbij aan gevangenissen, zorginstellingen of gesloten/besloten jeugdzorg.

Annefloor en Louise zijn naast performers ook professionele dansdocenten. Hierdoor zijn er diverse mogelijkheden om op maat gemaakte workshops aan te bieden aan de hand van de voorstelling ‘No Exit’.

‘No Exit’ opent gesprekken. Laat het publiek nadenken over de vicieuze cirkels van het leven, maar ook hoe we elkaar beïnvloeden, hoe we reageren op groepsdruk en hoe we onze eigen keuzes blijven maken.

Annefloor en Louise proberen met deze voorstellingen verhalen te verbinden, gesprekken te openen en vooral toegang tot kunst te geven voor alle mensen.

Op locatie: Buiten en binnen mogelijk!