Ontdek de magische wereld van creativiteit met de Verderkijkdoos

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, BSO, (V)SO, Leerkrachten
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Beeldend, Foto, film, video, Nieuwe media
Kosten
in overleg
AANBIEDER
Verderkijkdoos

Merle van de Veerdonk

Verderkijkdoos

Merle van de Veerdonk

Telefoon: 0651053932

Email: verderkijkdoos@merlevandeveerdonk.nl

Website: www.verderkijkdoos.nl

Maak kennis met de nieuwe kunstwerkvorm: de Verderkijkdoos. Een vernieuwende kijkdoos met ‘21st-century skills’! Waar kunst en technologie elkaar ontmoeten. Waar de hedendaagse digitale middelen samenwerken met het oude vertrouwde materiaalgevoel van papier, klei, acrylverf, kleurpotloden, knippen, plakken, collages maken. En dan uiteindelijk alles laten samenkomen in één mixed media kunstwerk.

Werken met de Verderkijkdoos zorgt voor een nieuwe beleving van media én van de les. De leerlingen gaan met de Verderkijkdoos op creatieve ontdekkingstocht voor alle niveaus. Het is een plek waar ze heerlijk kunnen experimenteren, waar ze hun fantasie op los kunnen laten, er geen grenzen zijn, alles mag en alles kan. De Verderkijkdoos is een prachtige manier van kunst maken.

De Verderkijkdoos is te koppelen aan een thema dat op dat moment speelt op school. Door middel van de Verderkijkdoos kan namelijk elk denkbaar thema omgezet worden in een stilstaand of/en bewegend beeldverhaal, die van begin tot eind is gemaakt door de kinderen zelf! Denk aan bijvoorbeeld het tot leven brengen van de tijd van Rembrandt van Rijn in een stop motion of een kijk/praatplaat maken over de winter met de lagere groepen. Want hoe leuk is het als u uw eigen actuele kijk/praatplaten gemaakt door uw leerlingen kunt gebruiken in de groep in plaats van de standaard kijk/praatplaten?


Workshop | Verderkijkdoos
Tijdens deze workshop mogen kinderen een eigen magische wereld vormgeven. Maar voorafgaand of tijdens de workshop zijn er wat begin stappen te maken voordat ze aan de slag gaan met de Verderkijkdoos.

o De leerlingen gaan eerst in groepjes een beeldverhaal maken.
o Daarna gaan ze aan de slag om het beeldverhaal wat ze bedacht hebben ook daadwerkelijk te maken.
o En het eindresultaat presenteren ze dan in de klas.


€ 160,-  max. 18 leerlingen 
Één workshop van 1,5 uur met voorafgaand zelf in de klas voorbereidend werk gedaan. Hiervoor krijgen de leerkrachten een handleiding toegestuurd. 

€ 450,-  max. 18 leerlingen   Project van 3 lessen á 1,5 uur   les 1 |  Eerst Experimenteren wat mogelijk is met de Verderkijkdoos. Dan Mindmappen,  storyboarden maken, rollen verdelen, achtergronden maken, uitleg Licht, composities en  perspectief.  
les 2 | Decors opbouwen in de Verderkijkdoos, licht plan uitvoeren en beginnen opnamen van de  beelden. 
les 3 |  Montage bij bewegend beeldverhaal of de expositie organiseren en inrichten