Verderkijkdoos - waar kunst en technologie elkaar ontmoeten

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
Project afhankelijk
Genre
Beeldend, Foto, film, video, Nieuwe media
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER
Verderkijkdoos

Verderkijkdoos

Merle van de Veerdonk
Tel. 0651053932
Email: verderkijkdoos@merlevandeveerdonk.nl
www.verderkijkdoos.nl

Maak kennis met de nieuwe kunstwerkvorm: de Verderkijkdoos. Een vernieuwende kijkdoos met ‘21st-century skills’! Waar kunst en technologie elkaar ontmoeten. Waar de hedendaagse digitale middelen samenwerken met het oude vertrouwde materiaalgevoel van papier, klei, acrylverf, kleurpotloden, knippen, plakken, collages maken. En dan uiteindelijk alles laten samenkomen in één mixed media kunstwerk.

Werken met de Verderkijkdoos zorgt voor een nieuwe beleving van media én van de les. De leerlingen gaan met de Verderkijkdoos op creatieve ontdekkingstocht voor alle niveaus. Het is een plek waar ze heerlijk kunnen experimenteren, waar ze hun fantasie op los kunnen laten, er geen grenzen zijn, alles mag en alles kan. De Verderkijkdoos is een prachtige manier van kunst maken.

De Verderkijkdoos is te koppelen aan een thema dat op dat moment speelt op school. Door middel van de Verderkijkdoos kan namelijk elk denkbaar thema omgezet worden in een stilstaand of/en bewegend beeldverhaal, die van begin tot eind is gemaakt door de kinderen zelf! Denk aan bijvoorbeeld het tot leven brengen van de tijd van Rembrandt van Rijn in een stop motion of een kijk/praatplaat maken over de winter met de lagere groepen. Want hoe leuk is het als u uw eigen actuele kijk/praatplaten gemaakt door uw leerlingen kunt gebruiken in de groep in plaats van de standaard kijk/praatplaten?

Doel | Kunstzinnig aan de slag.

                                               optische illusies, licht(projectie), stop motions, mixed media kunstwerken

Wat leren ze? |

Goed (leren) kijken, constructies bedenken, materiaal onderzoeken, techniek ervaren, creativiteit oefenen, de zintuigen activeren, samen werken, experimenteren, ontdekken en nadenken over kunst!

Workshop | Verderkijkdoos

Tijdens deze workshop mogen kinderen een eigen magische wereld vormgeven. Maar voorafgaand of tijdens de workshop zijn er wat begin stappen te maken voordat ze aan de slag gaan met de Verderkijkdoos.

  • De leerlingen gaan eerst in groepjes een beeldverhaal maken.
  • Daarna gaan ze aan de slag om het beeldverhaal wat ze bedacht hebben ook daadwerkelijk te maken.
  • En het eindresultaat presenteren ze dan in de klas.

THEMA | elk denkbaar thema