Proef de geschiedenis

Doelgroep
Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Genre
Cultureel erfgoed
Kosten
€ 55 per 15 leerlingen, inclusief min. 1 en max. 2 begeleiders
AANBIEDER

Het Rijksmuseum

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
E-mail: info@rijksmuseum.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 20 6747 000 

Ruik, voel, zie en proef de geschiedenis. Wat gebeurde er toen en hoe zien we dat nu? De rondleider daagt de leerlingen uit anders te kijken en na te denken over de Nederlandse geschiedenis.

Wat hebben de poses van modellen van de catwalk te maken met de heren uit de 17de eeuw? Is speculaas wel een ‘oer-Hollandse’ specerij? En welke kamer zou er bijgetekend moeten worden bij het Poppenhuis? Met verschillende werkvormen, opdrachten en met gebruik van alle zintuigen maken leerlingen kennis met de Nederlandse geschiedenis.

In de klas
Met dit lesmateriaal maken de leerlingen alvast kennis met onze collectie. Als verdieping staan daar meerdere SchoolTV filmpjes die linken aan dit onderwerp.

Praktische informatie
In het museum is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Zo zijn er bijvoorbeeld minder mensen tegelijk in het museum en is er op sommige plekken eenrichtingsverkeer.

Je hoeft geen aparte starttijd voor het museum te boeken. Een boeking voor dit programma is voldoende.

De leerlingen moeten even in de Passage wachten totdat de groep is aangemeld. Daarna kan de groep in een keer naar binnen. De rondleider wacht je daar op.

Zorg ervoor dat je 15 min van te voren aanwezig bent. Zo kan het programma op tijd beginnen.

Voor dit programma geldt een maximum van 15 leerlingen per rondleider. Meer leerlingen kunnen niet worden meegenomen in de rondleiding. Er is ook gratis busvervoer mogelijk.