Teamtraining theater voor leerkrachten basisonderwijs - Nathalie Bosters

Doelgroep
Leerkrachten
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Theater
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Logo NSPIRE

Nathalie Bosters

NSPIRE
E: info@nspire.nu
W: www.nspire.nu

Nathalie Bosters verzorgt toneel/theaterworkshops op locatie, dus gewoon bij u op school. De workshops zijn geschikt voor een hele groep of meerdere groepen. Heeft u specifieke wensen of vragen, er is altijd een workshop op maat.

Biografie Nathalie Bosters
Heeft sinds 10 jaar een toneelschool met gemiddeld 80/90 leerlingen. Is zangeres in de band RUM (Roept U Maar), NLP coach, toneelspeelster bij oa openluchttheater de Kersouwe en heeft drie grote kinderen. Jarenlang heeft ze gewerkt als kinderleidster. Met het eigen bedrijf Nspire verzorgt ze workshops op basis- en middelbare scholen, teamtrainingen, en geeft meerdere toneelcursussen met eigen voorstellingen. 

Mijn missie
Belangrijke waarden voor mij zijn: veiligheid, creativiteit en tolerantie. Ik vind toneel/theater een geweldig medium om mijn missie over te brengen: in een veilige omgeving kinderen uitdagen zich te uiten, zichzelf te laten zien. Meer ontwikkeling op het gebied van expressie bevordert de sociale/emotionele ontwikkeling, taal en lichaamsbewustwording, zelfvertrouwen en creativiteit.

De kinderen gaan actief samenwerken en leren elkaar op een andere manier kennen. Met respect voor de ander, oog hebbend voor ieders eigenheid. Dat voorbeeld geef ik ook in mijn workshops: ik sta hier, ik uit mij, ik ben OK en dat ben jij ook, dat zijn we allemaal. Zie elkaar, tolereer elkaar, waardeer elkaar.

Teamtraining theater voor leerkrachten basisonderwijs
Leerkrachten gaan in een actieve workshop van twee uur aan de slag met theateronderwijs. Als je met kinderen theater wilt maken zijn er een aantal basisvoorwaarden die je kunt creëren. We werken met een stappenplan waar een opbouw in zit. Dit zorgt voor een veilige basis waardoor kinderen actief mee kunnen doen, en steeds makkelijker stapjes kunnen zetten. Theater zorgt voor vrijheid en zelfvertrouwen.

Leerkrachten krijgen een workshop waarin ze dit allemaal zelf gaan ervaren. En ze krijgen een hand out met het stappenplan zodat ze ermee aan de slag kunnen met hun leerlingen. Veel (drama)oefeningen en werkvormen zijn geschikt om in de klas te doen, of in de gymzaal.. of hoe de leerkracht  ze graag in wil zetten.

Theater maken met kinderen is heel leuk om te doen. Het kan bijna altijd en overal, het gaat schijnbaar spelenderwijs.. maar kinderen leren er veel van. Kinderen kunnen zich lekker uitleven, bewegen en spelen maar gaan ook stapjes zetten. Het ene kind gaat meer staan en het andere kind leert dat hij/zij af en toe even mag wachten. Kinderen worden flexibeler, kunnen beter keuzes maken, gaan met emoties werken, uitbeelden, improviseren en samenwerken.

Wat zijn de doelen:

  • Dat kinderen steeds vertrouwder worden met zichzelf.
  • Dat ze hun lijf in beweging kunnen zetten, dat ze hun stem durven laten horen
  • Dat ze hun eigen fantasie en uitbeelding in de groep te durven te laten zien

Ze leren elkaar en elkaars verschillen te omarmen. Ieder heeft zijn eigen fantasie en uitingsvormen. Hoe leuk is dat! Als je je veilig voelt durf je dat te laten zien. Geef elkaar de ruimte, niets is gek. En van daaruit kun je geweldig samenwerken!