Toekomst tenues - EEN MUSEUMTOCHT EN WORKSHOP

Doelgroep
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
1,5 uur
Genre
Beeldend, Cultureel erfgoed
Kosten
120 euro per klas
AANBIEDER
Textielmuseum

Textielmuseum

Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
013 – 53 67 475
info@textielmuseum.nl

Textielmuseum.nl

Wat voor kleding dragen wij over 100 jaar? Hoe ziet de toekomst van textiel er eigenlijk uit? De leerlingen ontdekken de wondere wereld van textiel, door samen aan de slag te gaan met duurzame mode van de toekomst.

Voor veel mensen is het belangrijk welke kleding ze dragen. Tegenwoordig is het normaal geworden om veel nieuwe kleding te kopen en regelmatig te wisselen van outfit, omdat iets uit de mode is of omdat het niet meer past. Sommige mensen hebben misschien wel ieder jaar een nieuwe garderobe. Maar is het wel goed voor de wereld/het milieu om zoveel kleding te kopen? Kan het ook anders?

In dit onderwijsprogramma gaan de leerlingen het zelf ontdekken, door aan de slag te gaan als modeontwerpers van de toekomst. Centraal staat de verbeelding, ontwerpen, samenwerking en ideeën uitwisselen over de toekomst. Hoe ziet de wereld er over 100 jaar uit en wat voor kleding hebben we dan nodig? De leerlingen gaan in groepjes hét kledingstuk voor de toekomst maken.

Museumtocht & workshop

Dit onderwijsprogramma is een wisselprogramma en bestaat uit een museumtocht én een workshop. In de museumtocht gaan de leerlingen zelfstandig in groepjes op onderzoek uit in het museum. Door middel van opdrachtkaarten ontdekken ze het museum op een interactieve manier.

Deze museumtocht sluit aan op de belevingswereld van de leerlingen en zet hen aan het denken over textiel. De workshop vindt plaats in de textielstudio’s van het museum en wordt begeleid door een museumdocent.