Workshop Handlettering/Typografie

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
45 of 90 min
Genre
Beeldend
Kosten
Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
AANBIEDER
Grote Broer

Grote Broer Kunsteducatie

Tel.038 – 203 10 14

info@grotebroer.com

www.grotebroer.nl

In een tijd waarin typen aan de orde van de dag is, maakt de beeldende kunst van typografie haar comeback. We schrijven niet meer zo vaak met de hand, maar nu gaan we er juist veel aandacht aan besteden. Tijdens de workshop Handlettering leren de leerlingen de kunst van lettervormen tekenen en gebruiken. Ze ontdekken onder andere de waarde van (mooi) geschreven schrift. Ook leren ze welke functies verschillende lettervormen hebben. Op deze manier ontdekken de leerlingen typografie!

Deze beeldende kunst workshop start met een korte klassikale introductie. Hierna gaat de workshopdocent met de leerlingen in gesprek over verschillende vormen en typen van handlettering. Want wat weten de leerlingen al over typografie? En hebben ze misschien zelf al eens aan handlettering gedaan?

In de workshop gaan leerlingen zelf betekenis geven aan letters, zoals een emotie of gevoel. Daarbij gebruiken ze nieuwe lettervormen en maken ze een mooie boodschap! Het leuke aan handlettering is dat het regulier schrijven is in combinatie met beeldende kunst, waardoor het zowel bekende als onbekende kenmerken heeft voor de leerlingen. Het eindresultaat van deze handlettering workshop? Een klaslokaal vol inspirerende typografie kunstwerken!