Hoe maak je het

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
min. 2 lesuren
Genre
Beeldend
Kosten
Gratis
AANBIEDER
Textielmuseum

Textielmuseum

Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
013 – 53 67 475
info@textielmuseum.nl

Textielmuseum.nl

Altijd al willen weten wat een kunstenaar of ontwerper doet? Ontdek het in de videoserie Hoe maak je het?

Ontwerpersduo Alissa + Nienke, kunstenaar Koen Taselaar en ontwerper Aliki van der Kruijs nemen de klas mee in de wereld van textiel en tonen hoe het is om een ontwerper of kunstenaar te zijn. Ze laten zien welke textiele kunstwerken ze maken, hoe ze dit doen en wat ze allemaal ontdekken in het TextielLab, de professionele werkplaats van het museum.

In een video geven de kunstenaars en ontwerpers een opdracht waarmee de klas onder begeleiding van de leerkracht aan de slag kan. Deze video kan klassikaal getoond worden via een scherm of digibord. Iedere opdracht sluit aan bij het werk van de makers en is gericht op textiel of het ontwerpproces van textiel.

Praktische info

Video op maat

In totaal zijn er drie video’s gericht op verschillende klassen binnen het primair onderwijs: een voor de onderbouw, een voor de middenbouw en een voor de bovenbouw.

Begeleidende lesbrief

Bij iedere video is een uitgebreide lesbrief bijgevoegd voor de leerkracht. Hierin staat de opdracht stap voor stap uitgeschreven, ondersteund met tips & tricks en verdiepende opdrachten. Lees deze voorafgaand aan de les goed door.

Werkwijze in de klas

De video’s en de bijbehorende opdrachten worden door de eigen docent in de klas getoond. De leerlingen kunnen zelfstandig (onder begeleiding van de docent) aan de slag met de opdracht die door de kunstenaar of ontwerpers in de video uitgelegd wordt.