Workshops/vertellessen leerkrachten

Doelgroep
Leerkrachten
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Literatuur
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER
vertelvogel, Reinou Vogel

De Vertelvogel

Reinou Vogel
Tel. 0615967122
reinou@vertelvogel.nl
Vertelvogel.nl

Op verschillende plekken gaf ik tijdens studiedagen vertelworkshops aan leerkrachten. Een eerste aanzet om zelf te starten met het vertellen van verhalen in je groep.

Ook is het  mogelijk in een drietal lessen van 60-90 minuten enkele basisprincipes van het vertellen onder de knie te krijgen. Dit geeft je meer durf en handvaten om zelf als leerkracht/verteller in je groep of op je school aan de slag te gaan.

Ik, Reinou Vogel, vertel verhalen voor alle leeftijden en aan alle leeftijden. Ik ben verhalenverteller, groepsleerkracht en vakleerkracht muziek.

Alweer jaren geleden ontdekte ik de kracht en het plezier van vertelde verhalen. De toepasbaarheid voor vele groepen, leeftijden en situaties en de interactie, spreken mij enorm aan. Er ontstaat een sfeer van saamhorigheid en betrokkenheid als er verhalen gemaakt en verteld worden. In een verhaal valt van alles te beleven. Je bent even ergens anders, iemand anders, leeft in een andere tijd of werkelijkheid.

Iedere keer opnieuw valt het mij op hoeveel plezier kinderen hebben en vanzelfsprekend leren als hun verbeeldingskracht wordt aangesproken Verhalen stimuleren kinderen om nieuwsgierige mensen te blijven, die in deze steeds veranderende wereld willen blijven leren en ontdekken.

Eerst volgde ik de leerroute vertellen met en voor kinderen op de Vertelacademie te Utrecht. Later rondde ik de 3 jarige vertelopleiding bij Academie voor Woord, Muziek en Dans te Lier (België) succesvol af.

Ondertussen heb ik op vele plekken verhalen verteld, vertellessen en vertelprojecten opgezet en uitgevoerd. Ik vertel aan volwassenen en kinderen op scholen, vertelpodia, festivals en bij huizen voor ouderen.