Aladdin en de wonderlamp - Een oosters sprookje

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, (V)SO
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Theater, Literatuur
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER

Verhalenverteller Mieke Aalderink

mieke.verhalen@home.nl
Tel. 06 50402386
www.verteller.com

Het kleurrijke, muzikale verhaal van de arme Aladdin, die met zijn toverlamp een bizar avontuur beleeft. De gemene, gevaarlijke oom, de rover, die hem bedriegt en bedreigt. Maar zoals het gaat in een sprookje, uiteindelijk leefden ze nog lang en ….

Een verhaal over een dappere jongen, avontuur, spanning en humor. Een sprookje vol muziek en dans.

Een boeiende vertelling van ruim een half uur voor leerlingen van de onderbouw. Max. ca. 100 leerlingen per voorstelling.

In een aansluitende les zelf een verhaal verzinnen, spelen met woorden, dansen met Aladdin en de prinses is een uitdagende activiteit die de verbeeldingskracht van de kinderen zal prikkelen.

Deze activiteit is klassikaal, de duur is in overleg.

Bezig zijn met verhalen is bezig zijn met taal, lezen, schrijven en luisteren. De verbeelding wordt geprikkeld, de fantasie uitgedaagd. Luisteren naar verhalen maakt betrokken en verbonden. Zelf een verhaal vertellen maakt zelfverzekerd en geeft plezier.

Over Mieke Aalderink
Mieke Aalderink is professioneel verhalenverteller.
Als jeugdbibliothecaris  in de openbare bibliotheek was ze gespecialiseerd in leesbevordering en literatuureducatie, waarbij ze leerkrachten adviseerde en ondersteunde en educatieve projecten ontwikkelde en uitvoerde voor en in de klas.

Als zelfstandig verhalenverteller is Mieke inmiddels al jaren werkzaam in o.a. basisscholen waar ze vertelprojecten uitvoert en vertelvoorstellingen geeft.

Mieke heeft zich ontwikkeld tot verhalenverteller door lessen te volgen bij een groot aantal professionele vertellers. Naast de vertelopleiding bij Academie voor Woord, Muziek en Dans te Lier (België) volgde Mieke meerdere vertelcursussen.