17 november a.s. Werkconferentie Amateurkunst

10 november 2021

Bron: Kunstloc Brabant

Hoe kunnen we samen bouwen aan de toekomst van amateurkunst?

De Werkconferentie Amateurkunst #9 ‘Bouwen aan amateurkunst’ gaat over ondersteuning van de amateurkunstsector en is bedoeld voor iedereen die daar een rol in speelt of wil spelen. Samen kijken we naar hoe de sector ervoor staat, wat de toekomst in petto heeft en hoe we verenigingen en andere vormen van amateurkunst kunnen helpen.

Op 18 november zetten we hier onze schouders onder. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte gevolgd door een keuzeprogramma. We nodigen je uit om de dag online bij te wonen.

Het programma

Tijdens het plenaire gedeelte luister je naar de keynote Toekomstverkenning van Eefje Op den Buysch, senior toekomstonderzoeker bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) en de keynote Amateurkunst, een stand van zaken van Arno Neele, onderzoeker bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Daarna volgt er een panelgesprek over amateurkunstondersteuning waarin we op zoek gaan naar een verbinding tussen de huidige stand van zaken en onze blik op de toekomst. Naast de keynote sprekers sluit ook Frank de Jong, adviseur amateurkunst bij Kunstloc Brabant, aan.

Vervolgens kun je deelnemen aan het keuzeprogramma met drie deelsessies:

Deelsessie 1 Toekomstcheck voor organisaties gegeven door: Erica Gruyters (adviseur cultuureducatie en -participatie) & Eefje Op den Buysch

Deelsessie 2 Samen Slim Deelnemers Werven gegegeven door: Matthijs Beerepoot

Deelsessie 3 Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen gegeven door: Frank de Jong

De moderator van de dag is Jennifer Muntslag. 

Praktische informatie

Wat | Werkconferentie Amateurkunst #9 | Bouwen aan amateurkunst
Wanneer | Donderdag 18 november, 14:30 – 17:00 uur 
Waar | Online
Wie | Voor iedereen die zich inzet voor het versterken van de Brabantse amateurkunstsector dichtbij huis, in de regio of provinciaal

Klik hier om aan te melden