CMK update juni 2021

10 juni 2021

In zowel de gemeente Vught (en tot de zomervakantie) in Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Bij deze de update over de maand juni 2021:

  • De CMK2 regeling loopt op z'n eind en dus achter de schermen zijn wij bezig met de verantwoording richting KunstLoc. Dat houdt in dat er cijfers, modelverklaringen van scholen en gemeenten en een verslag van de inhoudelijke processen op scholen ingeleverd dient te worden want 1 juli 2021 loopt deze regeling af.
  • Met het afronden van deze CMK2 regeling komt de CMK regeling in zijn geheel te vervallen voor de scholen in de gemeente Sint-Michielsgestel, dit omdat de gemeente vanwege bezuinidingmaatregelen ervoor gekozen heeft de co-financiering te stoppen.
  • De gemeente Vught gaat wél verder met de CMK3 regeling. Achter de schermen worden er op dit moment begrotingen, afspraken, beschikkingen etc. gemaakt. Scholen ontvangen  binnenkort een mail vanuit Plaza Cultura met verdere info over deze regeling.
  •  

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op de vernieuwde website van de DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.