Toitoitoi!! Tóch nog theatrale belevingen voor diverse Vughtse klassen

24 mei 2021

Wat een jaar!
Scholen werken keihard om dit schooljaar fijn af te ronden. 
Cultuureducatie staat niet altijd hoog op de lijst, maar op veel scholen worden, ondanks de maatregelen en beperkingen steeds meer cultuuractiviteiten uitgevoerd. Soms mogen kunstdocenten ook weer de klassen in. Heel fijn!!!

Theaterjaar startte vorig schooljaar
Ook het theaterjaar, wat startte in 2019-2020, wordt voor de zomervakantie rond gemaakt met een klein aangepast programma op enkele Vughtse scholen.
Vorig schooljaar speelde nog vóór de pandemie de prachtige voorstelling Op zoek naar het Huilmeisje van Malou van Sluis voor kleuterklassen van Kindcentrum de Avonturier, basisschool de Piramide, basischool de Schalm en Zuiderbos. Voor leerkrachten was er een inspiratiescholing te volgen bij deze voorstelling.
Voorstellingen voor de andere groepen werden geannuleerd of verplaatst.
In september van dit schooljaar mochten de groepen 7 en 8 geraakt worden door de voorstelling Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden van WILDPARK. Deze voorstelling kon nog fijn spelen in Theater de Speeldoos.

Kleine voorstellingen per school
Om toch nog vorm te geven aan het theaterjaar voor groep 3 t/m 6 hebben de deelnemende scholen kunnen kiezen uit enkele kleine voorstellingen die op school en soms zelfs per klas kunnen spelen.

Zo brengen de volgende gezelschappen de komende periode een bezoek aan diverse klassen:

  • Yalla Yalla speelt voor groep 3 t/m 6 de grappige en ontroerende mimevoorstelling Hieperdepiep....Amboula!
    Hieperdepiep… Amboula! is een familievoorstelling over een man die alleen is en nieuwe vrienden zoekt om zijn verjaardagsfeestje mee te vieren.
  • Het Ministerie der Onverrichter Zake speelt voor groepen 5 en 6 de voorselling FATBOYS
    Fatboys is een voorstelling over kinderen die niet passen binnen het systeem en hun eigen weg zoeken om te overleven. Het is een feest van woorden, van nieuwsgierigheid en levenslust. Een komedie met een randje.
  • Daan Draait komt met zijn silent discotechniek en stapt met klassen in een interactief verhaal A.Vontura en de T.E.I.TMachine
    In Arie Vontura’s geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen. Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort?

We wensen alle klassen een mooie theaterbelevenis op school!