Met je Kleintje | Concert Curieus - 8 december

24 november 2023

Concert Curieus is een Bosch collectief van Brabantse dansers en muzikanten dat voorstellingen maakt vanuit het niets, met alle ruimte voor de inbreng van het jonge publiek (0-4 jarigen). Een interactieve happening, met op 8 december de primeur voor de gemeente Vught.

Nieuwsgierig als ze zijn, tasten de dansers en muzikanten de ruimte af. Ze spelen een spel, maar wat is het? Verstoppertje? Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort en de kleur is... hobo!

In dit spel speelt iedereen een rol, ook het publiek. Eerst vanaf de zijlijn, maar na een tijdje worden de kleintjes uitgenodigd om ook de speelvloer op te komen. Het wordt een feest van voordoen, nadoen, meedoen. Tot het hele publiek staat te dansen. Na een groot applaus voor jong en oud is er de mogelijkheid om de instrumenten van dichtbij te bekijken en beluisteren. Zo komen ook de meest verlegen kinderen aan bod. Iedereen doet mee.

Dansers: Robin Berkelmans, Kristien Sonnevijlle
Muzikanten: Noël Josemans, Maud Busschers

Vrijdag 8 december
locatie: de Speeldoos in Vught

10:15 uur:   ontvangst
10:30 uur:   Concert Curieus
11:00 uur:   koffie/theemoment met ruimte om te spelen en na te praten

Aanmelden
Via info@plazacultura.nl, met wie kom je?
inloop op de dag zelf is ook mogelijk, mits er voldoende plek is.
Deze activiteit is gratis.

Onderzoek | Een plek voor ouders met jonge kinderen
In samenwerking met GGD Hart voor Brabant en enkele ander organisaties in de gemeente Vught willen we onderzoeken waar kansen voor ontmoeting liggen voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

We willen een plek creëren waar ouders met jonge kinderen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. En waar je samen met je kind kan spelen, bewegen en muziek maken.
Zo draag je ook positief bij aan de ontwikkeling van je kind.

Deze ochtend is een pilot.
We nodigen ouders en jonge kinderen van 0-4 jaar uit Cromvoirt, Helvoirt en Vught uit om samen deze ochtend te beleven.
En we nodigen daarbij ook partners uit vanuit cultuur, sport en educatie.
Vervolgens gaan we graag in gesprek hoe jullie het hebben beleefd en waar wensen en behoeften liggen om samen iets te gaan opzetten in Vught.