Themabijeenkomst 'tussen de stappen door'

4 december 2018

Enkele intermediairs hebben samen met coaches van Kunstloc gekeken naar het traject van De CultuurLoper. In dit overleg werd geconstateerd dat De CultuurLoper in hoofdlijnen bestaat uit twee verschillende fases: de verkennende fase (stap 1 t/m 4) en de verdiepende fase (stap 6 t/m 8). De “sprong” tussen deze beide fasen is behoorlijk groot voor scholen. Na de verkennende fase is het daarom van belang om als school de tijd te nemen om te experimenteren met de ambities en keuzes die daarin gemaakt zijn. Vervolgens daarop te reflecteren, en daarin dan te leren.

Dit is een proces wat niet zichtbaar in de stappen zit in het traject van De Cultuur Loper, maar van noodzakelijk belang is om de verdiepende fase in te kunnen gaan als school. Wat gebeurt er in de school tussen de stappen van De Cultuur Loper? Hoe kunnen wij de school hierin ondersteunen? Wat zie je jezelf daarin als intermediair doen. En wat heb jij daarin dan vervolgens nog nodig?

Op 6 december organiseert Kunstloc Brabant, vanaf 17 uur, in het oude kantoor van Kunstbalie aan de Ringbaan-Oost, een themabijeenkomst waarin we dit onderwerp met jullie willen verkennen. Plaza Cultura en CultuurBox zijn hierbij ook aanwezig!