Verrijkende materialen uit de kast | bs de Schalm

5 oktober 2021

Bs De Schalm had al heel lang de wens om een teamscholing praktisch in te richten met kunst- en cultuuractiviteiten waarvan ze op school al spullen hebben die door allerlei redenen maar moeilijk uit de kast komen. En nu was het afgelopen vrijdag dan zover. Het team ging binnen een roulatiesysteem aan de slag met onder leiding van Harry Hendriks, greenscreen onder leiding van Talentenhub, Verderkijkdozen door Merle van de Veerdonk en het gebruik van handpoppen door Judith Gerritsen van de Dames van Drames.

Graag delen we een korte reactie van Dominique Kooper (leerkracht en ICC'er) die deze middag samen met collega’s heeft vormgegeven:

“De workshops hebben veel mensen weer enthousiast gemaakt om te werken met de materialen die we op school hebben. De workshops waren dan ook erg geslaagd. De Greenscreen begon met een informatief verhaal om vervolgens praktisch aan de slag te gaan. Op school hebben we net 5 verderkijkdoosjes aangeschaft, deze zullen veel gebruikt gaan worden. Harry was een succes alsmede Judith met de handpoppen. Sommige kenden Harry en Merle al, maar iedereen bleef enthousiast en betrokken.

De rondes waren lang genoeg en voldoende, het was toch de vrijdagmiddag. Iedereen is met een goed gevoel en en anderen met een flinke lach het weekend ingegaan.Ze hebben het ervaren als een verrijking voor zichzelf en de klas.

Tekst: Dominique Kooper (leerkracht en ICC'er bs de Schalm)