Wekelijkse zanglessen van Chelsea Foreman op bs de Touwladder

10 december 2021

Mijn naam is Chelsea Foreman en ik ben zangcoach van beroep. Ik ben onder andere te vinden op basisschool de Touwladder in Sint Michielsgestel, waar ik met veel plezier wekelijks klassikale zanglessen geef aan de kinderen van groep 3 t/m 8. Het is een ontzettend leuke school waar muziek en met name zang een warm hart toegedragen wordt. Sinds september 2021 is er zelfs een Touwladder Ensemble opgericht, waar een aantal leerkrachten wekelijks samenkomen om met mij te zingen in hun pauzes. Het is iedere week weer een feestje om met deze kinderen en docenten te zingen, maar dat kunnen ze je misschien beter zelf vertellen:

Juf Miranda (Groep 4) 
De klas begint al te zingen zodra Chelsea binnenkomt. Vol enthousiasme wordt er gezongen en bewogen. Soms wordt er een muziekspelletje tussendoor gedaan. Ze neemt de kinderen mee in haar verhaal en weet precies hoe ze kinderen op een voor de leeftijd passende manier mee kan laten doen aan haar les. Het is elke week weer een klein feestje. 

Senn (Groep 4) 
Ik vind het leuk om muziekles van juf Chelsea te krijgen. Ik houd van dansen en zingen. Ik vind het namenspel heel leuk. Juf Chelsea doet altijd leuke liedjes met ons. Als ik naar school ga denk ik ‘Yes, we hebben muziekles vandaag’.

Pleun (Groep 6)
We doen altijd leuke zangoefeningen, zoals de tongbrekers die we zelf ook mogen verzinnen. Ik vind het heel leuk dat we in een thema zangles krijgen. Met kerst maken we bijvoorbeeld een kerstclip en met Sinterklaas doen we een pepernotensong. Het is ook leuk dat we liedjes opnemen in de les, echt cool! En er is een juffenkoor, dat is ook leuk. 

Tekst: Chelsea Foreman
Foto: Daan in beeld
Website: https://www.chelseaforeman.nl/